Οι συλλήψεις πρώην αξιωματούχων της κυβέρνησης της Γεωργίας προκάλεσε την αντίδραση της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, η οποία  προειδοποίησε σήμερα τη Γεωργία κατά των πολιτικών διώξεων.

“Δεν πρέπει να υπάρχει επιλεκτική δικαιοσύνη και αντίποινα κατά των πολιτικών αντιπάλων”, δήλωσε η Άστον στους δημοσιογράφους μετά τις συναντήσεις που είχε με τον Γεωργιανό πρόεδρο Μιχαήλ Σαακασβίλι και τον πρωθυπουργό Μπιτζίνα Ιβανισβίλι στο Τμπιλίσι.

Η Άστον κάλεσε τον Πρόεδρο Σαακασβίλι και τον Ιβανισβίλι του οποίου ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές της 1ης Οκτωβρίου, να συνεργαστούν και να χρησιμοποιήσουν τις εξουσίες τους για να “συμβάλλουν στην καλή διακυβέρνηση της Γεωργίας”.

Οι υποστηρικτές του Σαακασβίλι κατήγγειλαν την πολιτική καταστολή στη χώρα, μετά την πρόσφατη σύλληψη ενός πρώην υπουργού Άμυνας που κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας και βασανιστήρια, καθώς και τη σύλληψη και άλλων αξιωματούχων της πρώην κυβέρνησης του Σαακασβίλι, σύμφωνα με πληροφόρηση του ΑΠΕ.

Ο Ιβανισβίλι αρνήθηκε ότι οι υποθέσεις είχαν πολιτικά κίνητρα και επέμεινε στο γεγονός ότι οι πρώην αξιωματούχοι του επιτελείου του Σαακασβίλι είχαν διαπράξει αδικήματα που πρέπει να τιμωρηθούν.

Μετά τις βουλευτικές εκλογές που χαιρετίστηκαν από τη Δύση ως η πρώτη ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας στη Γεωργία, μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ το 1991, ο δισεκατομμυριούχος Μπιτζίνα Ιβανισβίλι δήλωσε ότι έχει αναλάβει για λογαριασμό του τον στόχο που έχει θέσει ο Σαακασβίλι, να ενταχθεί η Γεωργία στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Το ΝΑΤΟ είχε δηλώσει “εξαιρετικά ανήσυχο” για τις πρόσφατες πολιτικές διώξεις στη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr