Άσχημα νέα: «Τα βρήκαν» Τουρκία-ΗΠΑ -Μετά τις γεωτρήσεις συμφώνησαν και στην απελευθέρωση του πάστορα!

Άσχημα νέα: «Τα βρήκαν» Τουρκία-ΗΠΑ -Μετά τις γεωτρήσεις συμφώνησαν και στην απελευθέρωση του πάστορα!

Άσχημα τα νέα για την Ελλάδα καθώς όλα δείχνουν πως Τουρκία και ΗΠΑ τα βρίσκουν στο θέμα του πάστορα μετά τις γεωτρήσεις, με τον Ρ.Τ.Ερντογάν να έχει κάνει ήδη την πρώτη κίνηση καλής θέλησης και τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ.Πομπέο, να προβαίνει σε θετική δήλωση γεγονός που οδήγησε σε ενίσχυση την τουρκική λίρα.

Η WSJ ανέφερε ότι οι τουρκικές αρχές “στέλνουν σήμα” για απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα αυτόν τον μήνα!

Αμέσως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ανέφερε πως οι δύο χώρες θα έχουν συνομιλίες για το θέμα αυτό

«Ναι, θα μπορούσε να ελευθερωθεί αυτό τον μήνα. Θα έπρεπε να έχει ελευθερωθεί τον περασμένο μήνα», είπε ο Μ.Πομπέο σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας:

«Μιλήσαμε με του Τούρκους. Γνωρίζουν τις προσδοκίες”.

H τουρκική λίρα ενισχύθηκε πάνω από 3% μετά τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ότι αναμένει αυτή την εβδομάδα συζητήσεις με Τούρκους αξιωματούχους για τη μοίρα του Αμερικανού πάστορα.

Η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος διαμορφωνόταν στις 6,0575 λίρες ανά δολάριο από 6,2900 που είχε κλείσει την Παρασκευή.

Σε ανύποπτο χρόνο ο Ρ.Τ.Ερντογάν έκανε κίνηση καλής θέλησης προς τις ΗΠΑ καθώς τουρκικό δικαστήριο μείωσε την ποινή ενός αμερικανού πολίτη που κρατείται φυλακισμένος στην Τουρκία

Πρόκειται για τον Serkan Gölge, πρώην επιστήμονα της ΝΑSA που κατηγορείται για συνέργεια σε τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Gölge καταδικάστηκε σε 7,5 χρόνια φυλάκιση τον Φεβρουάριο καθώς βρέθηκε ένοχος για σχέσεις με την οργάνωση του Φ.Γκιουλέν .

Ομως λίγα 24ωρα πριν την αναχώρηση Ρ.Τ.Ερντογάν για ΗΠΑ, το δικαστήριο του μείωσε την ποινή και άλλαξε τις κατηγορίες.

Αμέσως το Στέιτ Ντιπάρμεντ καλωσόρισε την είδηση με δήλωση της εκπροσώπου, Heather Nauert.

“Καλωσορίζουμε την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου που μειώνει την ποινή του…”

Ο Gölge είχε συλληφθεί στις 23 Ιουλίου 2016, μια εβδομάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο Ερντογάν επισκέπτεται αυτή την εβδομάδα τη Νέα Υόρκη για τη σύνοδο του ΟΗΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.