ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

O Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συνθήκη για τα πυρηνικά με τη Ρωσία: «Θα αναπτύξουμε νέα όπλα»

O Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συνθήκη για τα πυρηνικά με τη Ρωσία: «Θα αναπτύξουμε νέα όπλα»

Ραγδαίες εξελίξεις καθώς ο Ντ. Τραμπ δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από τη Συνθήκη Πυρηνικών Δυνάμεων με τη Ρωσία, εκτός εάν Ρωσία και Κίνα συμφωνήσουν σε μια νέα συνθήκη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα αποσυρθεί από τη Συνθήκη Πυρηνικών Δυνάμεων Μέσου Βεληνεκούς με τη Ρωσία.

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία παραβιάζει τη συγκεκριμένη συνθήκη (INF) με τις Ηνωμένες Πολιτείες, και για το λόγο αυτό θα απομακρυνθεί από αυτήν, χωρίς όμως να δώσει, όπως σημειώνουν ρωσικά ΜΜΕ, αποδείξει απο την παραβίαση αυτή.

Η συνθήκη υπογράφηκε το 1987 από την ΕΣΣΔ και τις ΗΠΑ, η οποία προέβλεπε την εξάλειψη των πυρηνικών και συμβατικών πυραύλων και των εκτοξευτών τους με εύρος 500-1000 km (310-620 mi) και 1.000-5.500 km (620-3.420 mi).

Σχολιάζοντας την απόφασή του, ο Τραμπ ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αναπτύξουν περισσότερο τον δικό τους στρατιωτικό αποτρεπτικό εξοπλισμό.

Η Ρωσία πάντως έχει ήδη προειδοποιήσει πως σε οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση θα αντιδράσει με ακριβώς ανάλογο τρόπο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/RT_com/status/1053749585116569600

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.