ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σε διάλογο κάλεσε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου τις πολιτικές ομάδες

Σε διάλογο κάλεσε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου τις πολιτικές ομάδες

Ο Πρόεδρος πρώτη φορά έπειτα από την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος απευθύνθηκε στο λαό, λέγοντας πως το νέο σύνταγμα θα φέρει την σταθερότητα στην Αίγυπτο.

«Επαναλαμβάνω την έκκληση μου για εθνικό διάλογο προς όλες τις πολιτικές ομάδες της χώρας» σημείωσε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του που μεταδόθηκε από την Κρατική Τηλεόραση.

Ο  Μόρσι διατύπωσε πως ανέθεσε στον πρωθυπουργό Χασίμ Κάντιλ καθήκον για κάθε πρέπων αλλαγή που θα χρειαστεί να πραγματοποιηθεί στην κυβέρνηση.

Ενώ από την πλευρά του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου που συνεχίζουν την αντικαθεστωτική τους στάση, έγινε κάλεσμα για διοργάνωση διαδηλώσεων κατά του νέου συντάγματος στις 25 Ιανουαρίου, ημέρα δεύτερης επετείου της επανάστασης.

Από τα ηγετικά ονόματα του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου, ο Τζωρτζ Ισαάκ υποστήριξε πως ο λαός της Αιγύπτου δεν έχει συμφωνήσει πάνω στο νέο σύνταγμα και δήλωσε πως θα συνεχιστεί ο αγώνας τους.

Το νέο σύνταγμα είχε εγκριθεί με ποσοστό 64% με το δημοψήφισμα που διεξήχθη στις 15 με 22 Δεκεμβρίου.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα εντός εξήντα ημερών θα πρέπει να πραγματοποιηθούν οι γενικές εκλογές στη χώρα.

Μετά την παραίτηση του υπουργού Πληροφόρησης Χανί Μαχμούτ, ήρθε και μια άλλη παραίτηση από ένα μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, του Μοχάμεντ Μαχσούμπ.

Ο Μαχσούμπ ως αιτιολογία της παραίτησης του ανέδειξε την αργοπορία στις εργασίες των μεταρρυθμίσεων και υποστήριξε πως η Αίγυπτος χρειάζεται ριζικές αλλαγές.

Από την άλλη, ένας Αιγύπτιος εκπρόσωπος ανακοίνωσε πως ο Γενικός Εισαγγελέας ξεκίνησε προανάκριση στους ηγέτες της αντιπολίτευσης με την κατηγορία ότι ενθαρρύνουν τον λαό για την ανατροπή του καθεστώς.

Σε μια προηγούμενη ανακοίνωση που έγινε από την εισαγγελέα, σημειώθηκε πως εξετάστηκε ένας φάκελος που περιείχε κατηγορίες σχετικά με τα ονόματα αντικαθεστωτικών, όπως Μοχάμεντ Αλ Μπαραντέι, Αμρ Μουσά και Χαμντίν Σαμπάχι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.