Επίσκεψη – έκπληξη για Τραμπ – Μελάνια: Εκτάκτως στα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ (φώτο-βίντεο)

Επίσκεψη – έκπληξη για Τραμπ – Μελάνια: Εκτάκτως στα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ (φώτο-βίντεο)

Ο Πρόεδρος Τραμπ και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια, έκαναν επίσκεψη-έκπληξη στα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ.

Το προεδρικό ζεύγος ταξίδεψε ξαφνικά στο Ιράκ την Τετάρτη για να συναντηθεί με Αμερικανούς στρατιώτες που σταθμεύουν στην Αεροπορική Βάση του Αλ Άσαντ.

“Ο Πρόεδρος Τραμπ και η Πρώτη Κυρία ταξίδεψαν στο Ιράκ αργά τη νύχτα των Χριστουγέννων για να επισκεφθούν τα στρατεύματά μας και την ανώτερη στρατιωτική ηγεσία, ώστε να τους ευχαριστήσουν για τις υπηρεσίες τους, την επιτυχία τους και την θυσία τους και να τους ευχηθούν καλά Χριστούγεννα”.

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, εξηγώντας το ταξίδι του προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ.


Η επίσκεψη – έκπληξη του Τραμπ στο Ιράκ ήρθε μια εβδομάδα αφότου ο αμερικανός πρόεδρος ανακήρυξε την ήττα του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία. Οι ΗΠΑ είχαν στείλει στρατεύματα στην Συρία το 2015, επί προεδρίας Ομπάμα ως βοήθεια στις δυνάμεις των Κούρδων εναντίον του ISIS.

Μόλις πριν λίγες μέρες, ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας, Τζιμ Μάτις, υπέγραψε την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την Συρία.

Το χρονικό της υπόθεσης με την αιφνίδια επίσκεψη Τραμπ στο Ιράκ

Τις πληροφορίες μετέφεραν διεθνή μέσα ενημέρωσης, που ανέφεραν πως το προεδρικό αεροσκάφος των ΗΠΑ, το “θρυλικό” Air Force One εντοπίστηκε να πετά… κάπου πάνω από την Ευρώπη.

Και γιατί αυτό… ήταν είδηση; Επειδή ο Αμερικανός πρόεδρος, τον οποίο -υπό κανονικές συνθήκες- μεταφέρει το συγκεκριμένο αεροσκάφος, δεν έχει κάποιο προγραμματισμένο ταξίδι.

Υπό κανονικές συνθήκες, αν δεν βρίσκεται ο αμερικανός πρόεδρος μέσα στο Air Force One, βρίσκεται κάποιο άμεσο μέλος της οικογένειάς του, ωστόσο ούτε κάτι τέτοιο είχε προγραμματιστεί…

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως το προεδρικό αεροσκάφος εντοπίστηκε πάνω από την Μεγάλη Βρετανία με τις πολιτικές υπηρεσίες αεροπορίας να το καταγράφουν με… κατεύθυνση την Μέση Ανατολή!

https://twitter.com/spectatorindex/status/1077978701059350528


Παράλληλα, το Wikileaks στο Twitter, ανήρτησε μια φωτογραφία που έδειχνε πως το προεδρικό αεροσκάφος των ΗΠΑ βρίσκονταν με κατεύθυνση προς την Τουρκία!


Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως πριν λίγες μέρες ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να αποσύρει τις ΗΠΑ από την Συρία. Μια απόφαση που “σήκωσε” σφοδρή κόντρα ανάμεσα στον Ερντογάν και τον Νετανιάχου….

Λίγο αργότερα, το Wikileaks επανήλθε με ένα tweet που αναφέρει: “Κάνει ο Τραμπ ταξίδι έκπληξη στο Αφγανιστάν; Στην Τουρκία; Τα συστήματα παρακολούθησης πτήσεων δείχνουν πως ένα από τα δύο αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται ως Air Force One χρησιμοποιούν κάτι που φαίνεται να είναι ένας ψεύτικος κωδικός ενός AE47C4, που απογειώθηκε από την βάση Andrews τα μεσάνυχτα. Οι αναμεταδότες άλλαξαν ή απενεργοποιήθηκαν κοντά στην Ρουμανία“.

Δείτε το


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.