Ρωσία: Ψέγει τις ΗΠΑ για προσπάθεια πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα

Ρωσία: Ψέγει τις ΗΠΑ για προσπάθεια πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα

Η Ρωσία κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να προκαλέσουν πραξικόπημα στη Βενεζουέλα με τις ΗΠΑ να απαντούν ότι είναι απαραίτητη η στήριξη της διεθνούς κοινότητας στο λαό της Βενεζουέλας για «χάρη της ειρήνης».

Παρά τις αντιρρήσεις που εξέφρασε η Ρωσία, δεν κατάφερε να σταματήσει τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με αντικείμενο την κατάσταση στη Βενεζουέλα.

Το Συμβούλιο υιοθέτησε τελικά την προσωρινή ημερήσια διάταξη για να συζητήσει το θέμα. Μόνο τέσσερα από τα 15 μέλη του ψήφισαν να σταματήσει η συνεδρίαση, ενώ εννέα ψήφισαν υπέρ της διεξαγωγής της και δύο απείχαν. Στην περίπτωση αυτή η Κίνα, η Ρωσία, η Βρετανία, η Γαλλία και η Ρωσία δεν μπορούν να κάνουν χρήση του βέτο.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια κατηγόρησε ευθέως τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να προκαλέσουν πραξικόπημα στη Βενεζουέλα. Οι αναίσχυντες ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών σε σχέση με τη Βενεζουέλα, συνιστούν παραβίαση όλων των κανόνων του διεθνούς δικαίου, πρόσθεσε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Τόνισε επίσης ότι οι εσωτερικές υποθέσεις της χώρας δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο συζήτησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας, δεδομένου ότι η Βενεζουέλα δεν συνιστά απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παίρνοντας τον λόγο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο είπε ότι η διεθνής κοινότητα «πρέπει να στηρίξει τον λαό της Βενεζουέλας για χάρη της ειρήνης» στην περιοχή. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας υπογράμμισε ότι το καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο «καταστέλλει» επί χρόνια τον λαό και ότι χιλιάδες Βενεζουελάνοι φεύγουν από τη χώρα, γεγονός που μπορεί να αποσταθεροποιήσει την περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.