Ο Χουάν Γκουαϊδό καλεί σε εξέγερση: «Οι ΕΔ στηρίζουν την ανατροπή Μαδούρο» – Συγκρούσεις στο Καράκας (upd) (βίντεο)

Ο Χουάν Γκουαϊδό καλεί σε εξέγερση: «Οι ΕΔ στηρίζουν την ανατροπή Μαδούρο» – Συγκρούσεις στο Καράκας (upd) (βίντεο)

Aνανέωση: (15:40) Ξεκίνησαν οι συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων πιστών στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Μ.Μαδούρο και εναντίον μέρους του Στρατού που έχει προσχωρήσει στο πλευρό του Χουάν Γκουαϊδό.

Το ΥΠΑΜ ανακοίνωσε ότι Απορρίπτουμε αυτήν την προσπάθεια πραξικοπήματος που επιχειρεί να γεμίσει την χώρα με βία»

https://twitter.com/eha_news/status/1123178714546757634

https://twitter.com/eha_news/status/1123177106400251904

https://twitter.com/ConflictsW/status/1123179191405613057


Όλα δείχνουν πως η κρίση στην Βενεζουέλα μπαίνει στο τελευταίο της στάδιο εκεί όπου θα κριθεί η τύχη της προεδρίας Μαδούρο.

«Ξεκίνησε η τελευταία φάση ανατροπής του Νικολάς Μαδούρο» όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο αυτοανακυρηχθείς Πρόεδρος της χώρας, Χουάν Γκουαϊδό, με ανάρτησή του στο twitter.

Δημοσιεύοντας ένα βίντεο ο Γκουαϊδό υποστηρίζει ότι διαθέτει πλέον τη στήριξη του στρατού τονίζοντας παράλληλα ότι έγραψε αυτό το βίντεο από τη βάση La Carlotta, μίας εξαιρετικής σημασίας βάση στο Καράκας από όπου είχε ξεκινήσει παλαιότερα και το πραξικόπημα του Τσάβες.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας έλαβαν τη σωστή απόφαση και βασίζονται στην υποστήριξη του λαού της Βενεζουέλας», αναφέρει ο Γκουαιδό.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι καταπνίγει την προσπάθεια πραξικοπήματος και οι επόμενες ώρες αναμένονται με αγωνία.

Ο Γκουαϊδό ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο στο οποίο ανήγγειλε την «τελική φάση» της «Επιχείρησης Ελευθερία» για την απομάκρυνση του αριστερού προέδρου Μαδούρο.

«Η τελική πράξη του τέλους του σφετερισμού της εξουσίας ξεκίνησε σήμερα», είπε. «Σήμερα, γενναίοι στρατιώτες, γενναίοι πατριώτες, γενναίοι άνδρες προσηλωμένοι στο Σύνταγμα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας».

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπο κάλεσε τον στρατό της Βενεζουέλας να στηρίξει τον Γκουαϊδό, γράφοντας στο Twitter ότι «τώρα είναι η ώρα για τους αξιωματικούς αυτούς να εκπληρώσουν τον όρκο τους».

Κάτοικοι του Καράκας βγήκαν στα παράθυρα φωνάζοντας «πραξικόπημα».

https://twitter.com/ConflictsW/status/1123174907515482112

https://twitter.com/MaestroDEPR/status/1123183208085037064

https://twitter.com/jguaido/status/1123161692219686912

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/News_Executive/status/1123175957769216000

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.