Κρίση έχει ξεσπάσει στην Αυστρία μετά το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει και εμπλέκεται ο επικεφαλής του Χάιντς, Κρίστιαν Στράχε.

Αναλυτικότερα, το Κόμμα των Ελευθέρων (FPO) της Αυστρίας ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμο να αποσύρει όλους τους υπουργούς του από τον κυβερνητικό συνασπισμό, ο οποίος κατέρρευσε εξαιτίας του σκανδάλου. «Ως υπουργοί θα παραδώσουμε τα χαρτοφυλάκιά μας, αν αποπεμφθεί από τη θέση του ο υπουργός Εσωτερικών Χέρμπερτ Κικλ», δήλωσε ο Νόρμπερτ Χόφερ υπουργός Μεταφορών και νέος μεταβατικός επικεφαλής πρόεδρος του ακροδεξιού FPO.

Ο Κουρτς ανακοινώνει την αποπομπή του Κικλ
Ο συντηρητικός καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς αναμένεται να ανακοινώσει την αποπομπή του Κικλ, αφού το Σάββατο (18/05) ανακοίνωσε τον τερματισμό του κυβερνητικού συνασπισμού με το FPO και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Τώρα ο Κουρτς επιθυμεί να αποπέμψει τον Κικλ από την υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα κυβερνά την Αυστρία ως τον Σεπτέμβριο, οπότε αναμένεται να διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οπως δήλωσε την Κυριακή (19/05) στον κρατικό σταθμό ORF ο υπουργός Πολιτισμού της Αυστρίας και στενός συνεργάτης του Κουρτς Γκέρνοτ Μπλούμελ, ο Κικλ δεν μπορεί να επιβλέψει την έρευνα για το σκάνδαλο διαφοράς στο οποίο εμπλέκεται ένα μέλος του κόμματός του.