Ρωσία: Ο Πούτιν αλλάζει ονόματα σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας!

Ρωσία: Ο Πούτιν αλλάζει ονόματα σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας!

Με διάταγμα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, αποφάσισε να αλλάξει το όνομα σε 45 αεροδρόμια της χώρας, αντικαθιστώντας τα, με ονόματα ιστορικών προσωπικοτήτων.

Μετά από διαγωνισμό, που κράτησε πάνω από έναν χρόνο, έγιναν γνωστά τα ονόματα που επιλέχθηκαν για τα περισσότερα αεροδρόμια της χώρας, τα οποία θα αλλάξουν σταδιακά ως το τέλος της χώρας.

Έτσι το αεροδρόμιο της Μόσχας «Ντομοντέντοβο» θα πάρει το όνομα του Ρώσου επιστήμονα και ιδρυτή του πανεπιστημίου της Μόσχας Μιχαήλ Λομονόσοφ. Το αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας θα φέρει το όνομα του γνωστού Ρώσου αεροναυπηγού Αντρέι Τουπόλεφ, ενώ το αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της ρωσικής πρωτεύουσας, θα φέρει το όνομα του ρώσου ποιητή Αλεξάντρ Πούσκιν.

Ιδέα του πνευματικού του Πούτιν τα ονόματα

Στο αεροδρόμιο της πόλης Μινεράλνιε Βόντι θα δοθεί το όνομα ενός Ρώσου ποιητή, του Μιχαήλ Λέρμοντοφ, στο αεροδρόμιο της Συμφερόπολης θα δοθεί το όνομα του γνωστού ζωγράφου Αϊβαζόφσκι και στο αεροδρόμιο του Βορόνεζ το όνομα του Μεγάλου Πέτρου.

Σε ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας, το «Πούκλκοβο» της Αγίας Πετρούπολης, το όνομα δεν περιλαμβάνεται στο διάταγμα. Είχε γίνει γνωστό, πως είχε επιλεχθεί αρχικά το όνομα του Μεγάλου Πέτρου, αλλά στην συνέχεια το όνομα του δόθηκε στο αεροδρόμιο του Βορόνεζ. Στον δεύτερο γύρο επικράτησε το όνομα του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι.

Την ώρα βέβαια που ο Ρώσος Πρόεδρος ασχολείται με το να αλλάξει τα ονόματα στα αεροδρόμια, οι φήμες δίνουν και παίρνουν, πως η πρώην Ολυμπιονίκης της γυμναστικής, Αλίνα Καμπάεβα, έφερε στον κόσμο δίδυμα, τα οποία φέρονται να είναι τα παιδιά του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ιδέα να δοθούν στα ρωσικά αεροδρόμια ονόματα διακεκριμένων προσωπικοτήτων ανήκει στον μητροπολίτη του Πσκόφ και Παρχόμσκι Τίχονοφ, τον οποίο η εφημερίδα Financial Times είχε χαρακτηρίσει πνευματικό του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.