ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Στην Βρετανία Φιλελεύθεροι και Εργατικοί νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν συνταγματικό πραξικόπημα ανατροπής του Brexit

Στην Βρετανία Φιλελεύθεροι και Εργατικοί νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν συνταγματικό πραξικόπημα ανατροπής του Brexit

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, δεν μπορεί να ηγηθεί μιας κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης προκειμένου να σταματήσει ένα Brexit χωρίς συμφωνία, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής του Κόμματος Φιλελεύθερων Δημοκρατών Τζο Σουίνσον, στο πλαίσιο μίας συζήτησης για ένα συνταγματικό πραξικόπημα αλλαγής της απόφασης του δημοψηφίσματος, εν όψει την οριστικής εξόδου από την ΕΕ που έχει αποφασίσει ο βρετανικός λαός.

Ο Κόρμπιν απηύθυνε την Τετάρτη επιστολές στη Σουίνσον και σε άλλους ηγέτες κομμάτων και πολιτικούς που είναι αντίθετοι με μια αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, καλώντας τους να υποστηρίξουν πρόταση μομφής κατά του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον με τον ίδιον επικεφαλής υπηρεσιακής κυβέρνησης προκειμένου να παρατείνει την προθεσμία για το Brexit και να διεξαγάγει εκλογές.

Σε επιστολή του προς τους ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης και αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη των Συντηρητικών που είναι αντίθετοι σε ένα άτακτο Brexit, ο Κόρμπιν δήλωσε ότι η δική του «αυστηρού χρονικού περιορισμού, προσωρινή κυβέρνηση» θα καθυστερήσει το Brexit και θα προχωρήσει σε βουλευτικές εκλογές, προκειμένου να το ανατρέψει προκαλώντας έτσι συνταγματικό πραξικόπημα ανατροπής του δημοψηφίσματος!

Ναι, σε κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης, όχι στην ηγεσία του Κόρμπιν

Η Σουίνσον δήλωσε πως η Βρετανία μπορεί να χρειαστεί μια κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης αλλά ο Κόρμπιν δεν μπορεί να είναι ο επικεφαλής της. «Βρισκόμαστε ενώπιον μιας εθνικής κρίσης. Μπορεί να χρειαστούμε μια κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης για να την επιλύσουμε, αλλά αν ο Τζέρεμι Κόρμπιν θέλει αληθινά αυτό να επιτύχει, σίγουρα ακόμη και ο ίδιος μπορεί να αντιληφθεί, ότι δεν μπορεί να ηγηθεί» της κυβέρνησης, είπε.

Η πρόταση της Σουίνσον να ηγηθεί μια κυβέρνησης εθνικής ενότητας κάποιος άλλος κοινοβουλευτικός δεν έχει πολλές πιθανότητες να γίνει αποδεκτή από τον Κόρμπιν, σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

Το σκοτσέζικο κόμμα δεν απορρίπτει την πρόταση Κόρμπιν

Από την πλευρά της, η επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, δήλωσε πως το κόμμα της και οι 35 βουλευτές του θα εξερευνήσουν όλες τις επιλογές προκειμένου να σταματήσει το Brexit στο Κοινοβούλιο και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υποστηρίξει τον Κόρμπιν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θα εργαστούμε με οποιονδήποτε και θα διερευνήσουμε οποιαδήποτε επιλογή προκειμένου να σταματήσει το Brexit», δήλωσε η Στέρτζον στο BBC και πρόσθεσε πως ο Κόρμπιν, ο οποίος κάλεσε νωρίτερα τους αντιπάλους του να τον υποστηρίξουν σε μια προσπάθεια ανατροπής του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, έθεσε μια σαφή θέση για το Brexit.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.