ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ιταλία: Το Κίνημα Πέντε Αστέρων & η Αριστερά θα συγκυβερνήσουν – Ερχονται οι αφρικανικές πληθυσμιακές μάζες

Ιταλία: Το Κίνημα Πέντε Αστέρων & η Αριστερά θα συγκυβερνήσουν – Ερχονται οι αφρικανικές πληθυσμιακές μάζες

Ο σχηματισμός νέου κυβερνητικού συνασπισμού Κινήματος 5 Αστέρων και Αριστεράς βρίσκεται προ των πυλών στην Ιταλία.

Μέλη του Κινήματος των Πέντε Αστέρων του Λουίτζι Ντι Μάιο ψήφισαν διαδικτυακά υπέρ της συνεργασίας με το αριστερό Δημοκρατικό Κόμμα και πλέον αυτός που βρίσκεται για την ώρα εκτός κυβέρνησης, είναι η Λέγκα του Βορρά του Ματέο Σαλβίνι.

«Ας ονειρευτούμε, να έχουμε μια οπτική» τόνισε ο γραφικός ιδρυτής των Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο στον ιστότοπό του, καλώντας τα μέλη του κόμματος να υποστηρίξουν ακριβώς αυτό που απέρριπταν και πολεμούσαν: Μια συγκυβέρνηση με το αριστερό Δημοκρατικό Κόμμα που ενσαρκώνει την πολιτική των Βρυξελλών.

Ταυτόχρονα τίθεται σε μέγα κίνδυνο η πολιτική ανάσχεσης της πληθυσμιακής αλλοίωσης της Ιταλίας, καθώς ο πολέμιος της «εισβολής» αφρικανικών πληθυσμιακών μαζών στην Ιταλία, ο μέχρι σήμερα υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, περνά πλέον στην αντιπολίτευση.

Το Κίνημα 5 Αστέρων (M5S) και το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) παρουσίασαν ένα κοινό πολιτικό πρόγραμμα το οποίο θα χρησιμεύσει ως βάση για μια νέα κυβέρνηση συνασπισμού, βάζοντας στην κορυφή της ατζέντας τους έναν επεκτατικό προϋπολογισμό για το 2020.

Τα δύο κόμματα, παραδοσιακοί αντίπαλοι, συμφώνησαν να σχηματίσουν νέα κυβέρνηση για να αποφύγουν τις πρόωρες εκλογές, μετά την κατάρρευση, τον περασμένο μήνα, της προηγούμενης κυβέρνησης που περιλάμβανε το M5S και την Λέγκα.

Η Ιταλία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο χρέος στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως αναλογία του ΑΕΠ της και η συμφωνία καλούσε σε μεγαλύτερη ευελιξία έναντι των Βρυξελλών ώστε να ξεπερασθεί η «υπερβολική αυστηρότητα» των υφιστάμενων δημοσιονομικών κανόνων.

Ο Μάριο Σαλβίνι πλέον καλείται να αντιμετωπίσει μια κοινοβουλευτική θητεία στην αντιπολίτευση, η οποία θεωρητικά θα του δώσει μεγαλύτερη πολιτική ώθηση, αλλά σίγουρα δεν ήταν αυτός ο σχεδιασμός του.

Ο Κόντε την Τετάρτη θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα για να δηλώσει ότι η εντολή θα οδηγήσει στον σχηματισμό κυβέρνησης, έχοντας πιθανώς έτοιμο το τελικό πρόγραμμα της κυβέρνησης και τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου.

Την Πέμπτη θα παρουσιαστεί με τους υπουργούς του για να ορκιστούν μπροστά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής και της Γερουσίας και θα έχει πάλι δύο αντιπροέδρους, τον Ντι Μάιο και τον Ντάριο Φραντσεσκίνι του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Ντι Μάιο αναμένεται να αναλάβει και το νέο υπουργείο για τη Νότιο Ιταλία ή το υπουργείο Εξωτερικών. Ο Τζιοβάνι Τρία ενδέχεται να απομακρυνθεί από το υπουργείο Οικονομικών, με τους τρεις “τεχνικούς” -ή καλύτερα τεχνοκράτες- υποψήφιους αντικαταστάτες του να προέρχονται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τις τράπεζες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του Σαλβίνι στο υπουργείο Εσωτερικών προέρχονται από τη δημόσια διοίκηση και υπηρεσίες, κυρίως από πρώην νομάρχες και αρχηγούς της αστυνομίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.