ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ντ.Τραμπ: «Ο Μπόλτον ήθελε να εγκαταστήσει στη Βόρεια Κορέα ένα καθεστώς αλά Λιβύη»

Ντ.Τραμπ: «Ο Μπόλτον ήθελε να εγκαταστήσει στη Βόρεια Κορέα ένα καθεστώς αλά Λιβύη»

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε επαφές που είχε με δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, χαρακτήρισε τον Τζον Μπόλτον «καταστροφή» για τις συνομιλίες με τον Κιμ Γιονγκ Ουν και την κρίση με τη Βόρεια Κορέα, ενώ για το θέμα της Βενεζουέλας, είπε ότι «ήταν εκτός γραμμής».

Με άλλα λόγια, ο Μπόλτον δεν ήταν λάτρης της διπλωματίας, ζητώντας να φτάσουν οι ΗΠΑ ακόμη και στη διεξαγωγή ενός ή και δύο παράλληλα πολέμων, προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντά της και να επιβεβαιώσει την παγκόσμια κυριαρχία της.

Στις συζητήσεις που είχε με τους δημοσιογράφους, ο Τραμπ αποκάλυψε ότι ο Μπόλτον απαιτούσε για τη Βόρεια Κορέα την επιβολή ενός «μοντέλου Λιβύης». Με άλλα λόγια, αν κρίνουμε απ’ όσα έχουν συμβεί στη Λιβύη τα τελευταία χρόνια, πρότεινε την εξολόθρευση του Κιμ Γιονγκ Ουν και την επιβολή ενός καθεστώτος ολικού αποκλεισμού σε επίπεδο πυρηνικών και άλλων όπλων, για την Πιονγκγιάνγκ. Αυτά συνέβησαν στη Λιβύη, δίχως να τα κατονομάσει ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος αρκέστηκε να σχολιάσει: «Θα ήταν μία καταστροφή».

Για τη Βενεζουέλα και τον Νικολάς Μαδούρο, ο Τραμπ ήταν πιο σαφής. «Ήταν εκτός γραμμής. Δεν ήταν μέσα στο σκεπτικό όσων κάνουμε για τη Βενεζουέλα. Εμείς θέλαμε και αυτό κάνουμε, να ακολουθήσουμε μία πολιτική κυρώσεων. Ο Μπόλτον δεν ήθελε διπλωματική πίεση. Ήθελε να επέμβουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, εννοώντας σαφώς ότι ο στρατιωτικός του σύμβουλος, ζητούσε στρατιωτική επέμβαση.

Ο Μπόλτον κρύβεται πίσω και από τη σθεναρή πολιτική απέναντι στο Ιράν. Ο πρώην στρατιωτικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ είχε αντιταχθεί στην ελάφρυνση των κυρώσεων κατά της Τεχεράνης και σε μία πιθανή συνάντηση με τον Ρουχανί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μπόλτον ήθελε πόλεμο, οπότε ήταν εκτός γραμμής. Αυτός ήταν ο λόγος που ο εμφανιζόμενος ως πανίσχυρος σύμβουλος, απομακρύνθηκε «κακήν κακώς» από τον Λευκό Οίκο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.