Πέρασε η τροπολογία για καθυστέρηση του Brexit – Μ.Τζόνσον: «Σε 12 ημέρες είμαστε εκτός ΕΕ… anyway» (upd)

Πέρασε η τροπολογία για καθυστέρηση του Brexit – Μ.Τζόνσον: «Σε 12 ημέρες είμαστε εκτός ΕΕ… anyway» (upd)

(Ανανέωση 18:57) Η βρετανική κυβέρνηση απέσυρε τελικά από τη σημερινή έκτακτη κοινοβουλευτική διαδικασία την πρόταση για επικύρωση της νέας συμφωνίας του Brexit που πέτυχε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον με την ΕΕ.

Αυτό σημαίνει ότι η πολυαναμενόμενη ψηφοφορία επί της συμφωνίας, δε θα πραγματοποιηθεί σήμερα, αλλά την Τρίτη όπως ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Παρ΄όλα αυτά ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου δήλωσε ότι θα αποφασίσει τη Δευτέρα αν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να προτείνει τη διεξαγωγή ψηφοφορίας για τη συμφωνία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον σχετικά με το Brexit.


Με 322 ψήφους υπέρ και 306 ψήφους κατά πέρασε τροπολογία στο βρετανικό κοινοβούλιο του βουλευτή των Συντηρητικών Λέτουιν για την παράταση εφαρμογής του άρθρου 50 της Συμφωνίας της Ε.Ε. για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. για να αποφευχθεί το “crash out” δηλαδή η έξοδος χωρίς συμφωνία.

Αυτό σημαίνει ότι δεν προχωρά η ψηφοφορία στο Ουεστμίνστερ για τη συμφωνία που έφερε προς ψήφιση ο Μπόρις Τζόνσον για το Brexit και ο Βρετανός πρωθυπουργός λογικά θα πρέπει να ζητήσει παράταση μέχρι να πετύχει συναίνεση για τη συμφωνία εξόδου από την Ε.Ε..

Με τη διαφορά ότι ο Τζόνσον έχει αντίθετη άποψη και την είπε ευθαρσώς.

Αμέσως μετά το άκουσμα του αποτελέσματος δήλωσε:

“Δεν θα διαπραγματευτώ καμιά νέα καθυστέρηση με την ΕΕ ούτε με υποχρεώνει ο νόμος να το πράξω.

Νέα καθυστέρηση θα είναι κακή τόσο για την Δημοκρατία μας και για την ΕΕ.

Η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία”.

Παράλληλα δήλωσε ότι η νομοθεσία για την αποχώρηση θα τεθεί στο κοινοβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε ελπίζει ότι οι βουλευτές θα αποδεχτούν τη συμφωνία του με «σημαντικό αριθμό». «Εξακολουθώ να προτείνω αυτή τη συμφωνία στη Βουλή» κατέληξε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.