ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το παλεύει μέχρι τέλους ο Μπ.Τζόνσον: Προσπαθεί να περάσει ως «κατεπείγον» το νομοσχέδιο για το Brexit

Το παλεύει μέχρι τέλους ο Μπ.Τζόνσον: Προσπαθεί να περάσει ως «κατεπείγον» το νομοσχέδιο για το Brexit

Ο πρόεδρός της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζον Μπέρκοου, με μία πρωτοφανή απόφαση βασισμένη σε κανονισμό του 1602(!) μπλόκαρε την προσπάθεια της κυβέρνησης να γίνει μια νέα ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για τη συμφωνία του Brexit, στην οποία κατέληξε ο πρωθυπουργός με τους Ευρωπαίους ηγέτες την προηγούμενη εβδομάδα.

Είναι πασιφανές πως πλέον το βρετανικό κατεστημένο θα κάνει τα πάντα για να εμποδίσει το Brexit

Όμως ο Μπόρις Τζόνσον δεν το βάζει κάτω και θα στρέψει τις προσπάθειές του στο να περάσει με fast-track διαδικασίες τη νομοθεσία για το Brexit που πρέπει να περάσει από τη Βουλή.

Αυτή η διαδικασία εξπρές θα ξεκινήσει από την Τρίτη, σύμφωνα με το Bloomberg, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έγκριση της νομοθεσίας από τη Βουλή των Κοινοτήτων έως την Πέμπτη. Μετά, θα πάει στη Βουλή των Λόρδων, καθώς ο Τζόνσον θα προσπαθήσει να τηρήσει την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου για το Brexit.

Το πρόγραμμα- εξπρές για την έγκριση της νομοθεσίας για το Brexit προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το νομοσχέδιο για την αποχώρηση αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί επί της αρχής την Τρίτη, προτού κατατεθεί το αίτημα της κυβέρνησης για τη διαδικασία fast-track προκειμένου να τεθεί σε ψηφοφορία επί των άρθρων. Όμως, αν οι βουλευτές δεν εγκρίνουν αυτό το πρόγραμμα, επειδή θα θέλουν να συζητηθούν αναλυτικά οι λεπτομέρειες της νομοθεσίας, τότε ο Τζόνσον θα δυσκολευτεί ακόμη περισσότερο να προλάβει την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.