Την θέση ότι οι δασμοί στα εισαγόμενα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα θα μπορούσαν να αποφευχθούν εξέφρασε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος.

«Μία επιλογή θα ήταν να πω δεν πρόκειται να κάνω τίποτα, μια δεύτερη θα ήταν να επιβάλλω επιπρόσθετους δασμούς σε κάποια ή σε όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ. Η τρίτη θα μπορούσε να είναι μια διαπραγμάτευση κάποιας μορφής».

Αυτά τόνισε ο Ρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στη βρετανική οικονομική εφημερίδα, αναφερόμενος στις επιλογές που θα προτείνει να εξετάσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Εξάλλου, ερωτηθείς για τις συνομιλίες με την Κίνα με σκοπό να τερματιστεί ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, ο Ρος είπε πως το Πεκίνο εφαρμόζει «με καλή πίστη» τις δεσμεύσεις που ανέλαβε τον Οκτώβριο να προχωρήσει σε μεγάλες αγορές αγροδιατροφικών προϊόντων αμερικανικής προέλευσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμη, καθώς η γενική άδεια την οποία έχει δώσει η κυβέρνηση Τραμπ σε αμερικανικές εταιρείες να προμηθεύουν τη Huawei οδεύει να λήξει τον Νοέμβριο, ο Ρος είπε στην εφημερίδα ότι η προθεσμία αυτή δεν είναι ανελαστική και ενδέχεται να δοθεί παράταση.