Εμανουέλ Μακρόν: «Να φανούμε αντάξιοι εκείνων που έριξαν το Τείχος του Βερολίνου»

Εμανουέλ Μακρόν: «Να φανούμε αντάξιοι εκείνων που έριξαν το Τείχος του Βερολίνου»

Ο Εμανουέλ Μακρόν με ένα μήνυμα στα γαλλικά και τα γερμανικά, μέσω Twitter, κάλεσε τον κόσμο να φανεί αντάξιος εκείνων που έριξαν το Τείχος του Βερολίνου, σαν σήμερα.

«Πριν από 30 χρόνια, το Τείχος του Βερολίνου δεν έπεσε. Το έριξε το θάρρος χιλιάδων γυναικών και ανδρών που είχαν πάθος για την ελευθερία. Άνοιξαν τον δρόμο για την επανένωση της Γερμανίας και την ενότητα της Ευρώπης. Ας αρθούμε στο ύψος του θάρρους τους και ας φανούμε αντάξιοι της υπόσχεσής τους», έγραψε ο Εμανουέλ Μακρόν. Ο ηγέτης της Γαλλίας την Κυριακή θα μεταβεί στη Γερμανία και το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της χώρας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ θυμήθηκε πώς έμαθε την είδηση για την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, ενώ έκανε μάθημα στο Sciences Po, το Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών στο οποίο φοιτούσε. «Ολοι σηκώθηκαν από τη θέση τους, όλοι χειροκρότησαν, όλοι αγκαλιάσθηκαν (…) Φέρνω στον νου μου μια γιορτή», περιγράφει. «Το γεγονός ότι μέσα σε τόσο λίγο χρόνο και με τόσο ειρηνικό τρόπο μπόρεσε να συμβεί αυτή η εξαφάνιση του Τείχους και μετά αυτή η γερμανική επανένωση είναι πράγματι κάτι καταπληκτικό», υπογράμμισε ο Φιλίπ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.