Μπόρις Τζόνσον: «Κερδίζω τις εκλογές και βγαίνουμε οριστικά από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου»

Μπόρις Τζόνσον: «Κερδίζω τις εκλογές και βγαίνουμε οριστικά από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου»

Η κλεψύδρα αδειάζει αλλά χωρίς αγωνία για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, καθώς όλες οι δημοσκοπήσει δείχνουν Μπόρις Τζόνσοιν και μάλιστα με μεγάλο προβάδισμα.

Η πρόταση που υπέβαλε, προ τετραετίας, ο πρώην πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, μη γνωρίζοντας τις συνέπειες της πιστής εφαρμογής του πολιτικού θάρρους, δεν είχαν μόνο κόστος για τον ίδιο, αλλά οδήγησαν τη χώρα του σε έναν φαύλο κύκλο και σε μια κατάσταση που επιεικώς χαρακτηρίζεται μεσοβέζικη.

Εδώ και καιρό δύο «παίκτες» βρίσκονται στην αρένα:

Ο συντηρητικός Μπόρις Τζόνσον, που είχε ανεβάσει απότομα το θερμόμετρο με τις εξαγγελίες περί εξόδου από την ΕΕ στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου και ο Εργατικός Τζέρεμι Κόρμπιν που συχνά κινείται σε όρους δημιουργικής ασάφειας.

Το διακήβευμα των Βρετανικών εκλογών μοιάζει, πάντως, να είναι Βrexit ή νέο δημοψήφισμα.

Το τελευταίο ντιμπέιτ πριν από τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, στο BBC, είχε αν μη τι άλλο μεγάλο ενδιαφέρον.

«Έχουμε μια συμφωνία και είναι υπέροχη», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον προσθέτοντας πως εάν εκλεγεί, θα βγάλει τη Βρετανία από την Ένωση στις 31 Ιανουαρίου, όπως έχει συμφωνηθεί και με τους Ευρωπαίους.

Ασκώντας κριτική στον Κόρμπιν, ο αρχηγός των Συντηρητικών μίλησε για αβέβαιη στάση από μέρους του αρχηγού των Εργατικών. «Ακούγοντας τον κύριο Κόρμπιν αντιλαμβάνομαι πως το Brexit δεν θα επιτευχθεί καθώς θα υπάρξει μακρά περίοδος διαβουλεύσεων», δήλωσε.

«Δεν γνωρίζουμε τι πραγματικά πρεσβεύει» συμπλήρωσε, λέγοντας ότι ο Κόρμπιν θα οδηγήσει τη Βρετανία σε δεύτερο δημοψήφισμα.

«Δεν πιστεύει στη συμφωνία οπότε θα πάει τη Βρετανία σε δεύτερο δημοψήφισμα», είπε χαρακτηριστικά ο Τζόνσον.

«Η χώρα μας με κυβέρνηση Εργατικών θα αναλωθεί σε μαραθώνιες διαβουλεύσεις, που μπορεί να διαρκέσουν και πάνω από χρόνο», τόνισε κρούοντας έτσι τον κώδωνα για πιθανή δημιουργία νέου φάυλου κύκλου.

Ο αρχηγός των Εργατικών, αποσαφηνίζοντας τη θέση του, ξεκαθάρισε ότι μια κυβέρνηση Εργατικών θα προχωρήσει σε τρίμηνη διαπραγμάτευση για την έξοδο την Βρετανίας από την ΕΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.