ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΗΠΑ: Ποια αποχώρηση; Ανακαινίζουν το Ιντσιρλίκ – Δίνουν 95 εκατ. δολάρια στους Τούρκους

ΗΠΑ: Ποια αποχώρηση; Ανακαινίζουν το Ιντσιρλίκ – Δίνουν 95 εκατ. δολάρια στους Τούρκους

Παρά τις φήμες για αποχώρηση, οι ΗΠΑ ανακαινίζουν τη βάση του Ιντσιρλίκ και μάλιστα πληρώνουν αδρά τους Τούρκους.

Σε οκτώ τουρκικές εταιρείες αναθέτει το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας τις εργασίες κατασκευής στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στη νότια Τουρκία, παρά την ένταση που χαρακτηρίζει, την τελευταία περίοδο, τις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προειδοποιεί, μάλιστα προσφάτως, για το ενδεχόμενο η Άγκυρα να επιδιώξει το κλείσιμο της βάσης στο Ιντσιρλίκ.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, οι οκτώ τουρκικές εταιρείες λαμβάνουν το ποσό των 95.000.000 δολαρίων για τις εργασίες σχεδίασης και κατασκευής που απαιτούνται. Μεταξύ άλλων, γίνεται γνωστό ότι οι εργασίες θα περιλαμβάνουν τη γενική κατασκευή των εγκαταστάσεων της στρατιωτικής βάσης και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο του 2024, στόχος που σηματοδοτεί τα μακροπρόθεσμα σχέδια των ΗΠΑ για παραμονή στην Τουρκία.

Τον Οκτώβριο, η αμερικανική εφημερίδα «The New York Times» έφερε στο φως της δημοσιότητας επικοινωνία μεταξύ του Πενταγώνου και του υπουργείου Ενέργειας σχετικά με φερόμενα σχέδια για την απομάκρυνση περίπου 50 πυρηνικών κεφαλών που βρίσκονται στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τόσο ο Τούρκος πρόεδρος, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε τηλεοπτικές τους εμφανίσεις, δήλωσαν ότι είναι πρόθυμοι να αναθεωρήσουν το status της αεροπορικής βάσης Ιντσιρλίκ, εάν η Ουάσινγκτον προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας για την αγορά του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400, στην οποία οι ΗΠΑ αντιτίθενται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.