ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ρ.Μενέντεζ: «Η Τουρκία εισβάλλει σε ελληνική υφαλοκρηπίδα & κυπριακή ΑΟΖ και λέμε στην Αθήνα να συγκρατηθεί;»

Ρ.Μενέντεζ: «Η Τουρκία εισβάλλει σε ελληνική υφαλοκρηπίδα & κυπριακή ΑΟΖ και λέμε στην Αθήνα να συγκρατηθεί;»

Στην Αθήνα οποιοσδήποτε νοήμονας άνθρωπος κατανοεί πως οι ΗΠΑ παίρνουν «ουδέτερα» το μέρος της Τουρκίας εξισώνοντάς την ως μέρος του προβλήματος αφού πάντα ζητείται από την Ελλάδα να δείχνει «αυτοσυγκράτηση» για προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τα οποία δεν δημιουργεί η ίδια, αλλά πρέπει πάντα να τα αντιμετωπίζει.

Η Τουρκία είναι αυτή που μονίμως διεκδικεί αντίθετα η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα οπότε οποιαδήποτε «ουδέτερη» δήλωση εξ’Αμερικής στην ουσία αποτελεί δήλωση στήριξης στις τουρκικές επιδιώξεις.

Αυτό το καταλαβαίνει και ο Αμερικανός Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντες ο οποίος «στρίμωξε» άσχημα τον Αμερικανό ΥΦΥΠΕΞ Κρίστοφερ Ρόμπινσον ο οποίος ζήτησε για χιλιοστή φορά «όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση» σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά και τις εισβολές της Άγκυρας σε ελληνική υφαλοκρηπίδα και κυπριακή ΑΟΖ.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=53&v=RpnNEgVYu90&feature=emb_title

«Όλες οι πλευρές είπατε; Μα υπάρχει μόνο μια πλευρά που δημιουργεί προβλήματα, η Τουρκία η οποία προχωράει σε αυτή την παράλογη διακοίνωση ότι αυτό το θαλάσσιο κομμάτι που διασχίζει τα διεθνή ύδατα και κατ΄ακρίβεια περιοχές της Ελλάδας όπως και της Κύπρου, είναι δικό της, άρα γιατί καλούμε όλες οι πλευρές που εμπλέκονται; Οι άλλες πλευρές δεν κάνουν απολύτως τίποτα εκτός από το να είναι τα θύματα μιας ενέργειας που αμφισβητεί τις δικές τους ΑΟΖ.

Γιατί λέμε όλες οι πλευρές όταν ξέρουμε ότι μόνο μία πλευρά δημιούργησε το πρόβλημα; Κι αυτή είναι η Τουρκία.»

Τότε ο Αμερικανός ΥΦΥΠΕΞ απάντησε: «κύριε Γερουσιαστή δεν θέλουμε η ένταση να αυξηθεί δεν θέλουμε καμία πλευρά να κάνει βιαστικές ενέργειες, που θα τροφοδοτήσουν τις εντάσεις και έτσι διατηρούμε διπλωματική προσέγγιση με όλες τις πλευρές προς αποκλιμάκωση της έντασης.

«Μα ποιος, έκανε κάτι εδώ; Η Ελλάδα; Μήπως η Ελλάδα;» ρώτησε ο Μενέντεζ.

«Όχι κύριε Γερουσιαστά».

«Α ευχαριστώ! Άρα δια της αφαιρέσεως η Τουρκία έκανε κάτι.» απάντησε εκ νέου ο Γερουσιαστής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνεπώς δεν είναι ζήτημα αντίληψης, είναι ζήτημα διαχρονικής στήριξης του κράτους των ΗΠΑ προς την Τουρκία…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.