Ν.Τραμπ: «Τελειώνω την καραντίνα – Αν το αφήσουμε στους γιατρούς θα μας κλείσουν όλους μέσα»!

Ν.Τραμπ: «Τελειώνω την καραντίνα – Αν το αφήσουμε στους γιατρούς θα μας κλείσουν όλους μέσα»!

Μετά το χθεσινό tweet του, ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε τις θέσεις του για τον κορωνοϊό, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί ολόκληρη η Αμερική να μπει σε καραντίνα, αφού η οικονομική καταστροφή θα επισκιάσει κάθε πιθανό όφελος.

Μάλιστα, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του αυτές το αμερικανικό χρηματιστήριο σημείωσε «ράλι» ανόδου επανακάμπτοντας από την σημαντική πτώση των προηγούμενων ημερών.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε πως δεν θα διστάσει να «σπάσει» την καραντίνα και να άρει τα περιοριστικά μέτρα για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, προκειμένου να διασώσει την αμερικανική οικονομία και να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της, όπως δήλωσε από το προεδρικό βήμα στον Λευκό Οίκο.

¨Ελπίζω η οικονομία να αρχίσει να τρέχει ξανά από το Πάσχα και μετά, στις 12 Απριλίου” σημείωσε.

Ο Ντόναντ Τραμπ νωρίτερα είχε δηλώσει πως οι πολίτες πρέπει να τηρούν τα με΄τρα προστασίας ενώ ενέκρινε και κάποιους περιορισμούς σε ορισμένες πολιτείες οι οποίοι όμως, σύμφωνα με τον ίδιο δεν μπορούν να κρατήσουν για πολύ καιρό.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι σε τρεις εβδομάδες είναι διατεθειμένος να άρει το μέτρο του περιορισμού, προκειμένου να επανεκκινηθεί η αμερικανική οικονομία και να μην προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά.

«Η χώρα μας δεν κτίστηκε για να είναι σε καραντίνα. Αν το αφήσουμε στους γιατρούς, θα μας πουν κλείστε το. Κλείστε όλον τον κόσμο. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό», είπε

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναγνωρίζει πως έχει διαφορά η επιστημονική άποψη από την πολιτική απόφαση.

Ένας γιατρός για το μόνο που πρέπει να ανησυχεί είναι να σταματήσει την επιδημία, άρα όπως είναι λογικό θα προτείνει κάθε μέσο ανεξαρτήτως κόστους ,αλλά ένας πολιτικός ηγέτης πρέπει να βλέπει τα πράγματα πιο σφαιρικά καθώς εκτός από την υγεία είναι υπεύθυνος και για άλλους τομείς της ζωής των πολιτών του, όπως η οικονομία και η κοινωνική συνοχή.

Έτσι ο Ντόναλντ Τραμπ παίρνει το βάρος της πολιτικής ευθύνης, προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στις απαιτήσεις των ιατρών και στην οικονομική ευημερία (η μάλλον επιβίωση) του αμερικανικού λαού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=C4dfoRNsys8&feature=emb_title

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.