ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα μέτρα του Ντ.Τραμπ έπιασαν τόπο: Κατακόρυφη άνοδος 1.800 μονάδων για Dow Jones

Τα μέτρα του Ντ.Τραμπ έπιασαν τόπο: Κατακόρυφη άνοδος 1.800 μονάδων για Dow Jones

Τα τρισεκατομμύρια δολάρια που η αμερικανική κυβέρνηση σε συνεργασία με την Fed έριξαν στην πραγματική οικονομία, έπιασαν τόπο καθώς οι αγορές των ΗΠΑ κάνουν από το πρωί «ράλι» ανόδου.

Με άλμα ξεκίνησαν τη σημερινή διαπραγμάτευση οι δείκτες της Wall Street καθώς οι επενδυτές συνειδητοποιούν την νομισματική βοήθεια που εξήγγειλε χθες η Fed ενώ παράλληλα ελπίζουν ότι οι Γερουσιαστές στις ΗΠΑ θα παραμερίσουν τις διαφορές τους και τα συμφωνήσουν σε ένα πακέτο τόνωσης της οικονομίας έναντι της πανδημίας.

Ο δείκτης Dow Jones ξεκίνησε τη συνεδρίαση με άνοδο άνω των 1.300 μονάδων ή σε ποσοστό 7.1% και αυτή την ώρα διαπραγματεύεται με άνοδο 6,55%. Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο κατά 5,75%, ενώ ξεκίνησε από το +6,2%. Ο Nasdaq σημειώνει κέρδη κατά 5,31% όχι μακριά από το σημείο εκκίνησής του στο +5,7%.

Η ενέργεια είναι ο κλάδος που υπεραποδίδει για τον S&P 500 με άνοδο 9,3% και ακολουθει ο βιομηχανικός κλάδος με άνοδο 7,2%. Για τον δείκτη Dow Jones η Boeing είναι η μετοχή που υπεραποδίδει με άνοδο πάνω από 17% και ακολουθούν οι μετοχές της Chevron και της United Technologies που σημειώνουν άνοδο πάνω από 11%.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Πρόεδρου της Βουλής Νανσί Πελόζι στο CNBC υπάρχει «πραγματική αισιοδοξία» στο Κογκρέσο ότι μια συμφωνία για το πακέτο τόνωσης θα επιτευχθεί τις επόμενες ώρες. Νωρίτερα και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν είχε δηλώσει ότι ελπίζει να υπάρξει συμφωνία σήμερα. Ανάλογες δηλώσεις είχαν κάνει και γερουσιαστές.

Σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της Galaxy Digital που επικαλείται το CNBC «Από την πλευρά της αγοράς … υπάρχει η αίσθηση ότι σαν να φτάνουμε στο τέλος» και πρόσθεσε ότι ο ίδιος άρχισε να αγοράζει επιχειρηματολογώντας ότι «Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η αγορά θα ανέβει, αλλά αρκετή από αυτή την ακραία μεταβλητότητα φαίνεται να υποχωρεί.»

Οι επενδυτές σήμερα φαίνεται πως ανταποκρίνονται στις ηράκλειες προσπάθειες κεντρικών τραπεζών και κυβερνήσεων να ρίξουν στο τραπέζι ό,τι μέτρα διαθέτουν προκειμένου να απορροφήσουν το σοκ που προκαλεί η ταυτόχρονη αναστολή της οικονομικής δραστηριότητας σε όλο τον πλανήτη.

Οι πρωτοβουλίες και ο ρυθμός ανακοινώσεων είναι πιο εντυπωσιακός από ότι ήταν το 2008, ωστόσο είναι πλέον κοινός τόπος ότι η κρίση που προκαλεί ο κορωνοϊός είναι οριζόντια και πιο σοβαρή από κάθε τί που συνάντησε η παγκόσμια οικονομία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φυσικά αυτό αφορά τις ΗΠΑ, όπου η κυβέρνηση έριξε τρισεκατομμύρια δολάρια στην πραγματική οικονομία και όχι την ΕΕ η οποία έδωσε 750δισ. για να αγοράσει… ομόλογα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.