ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το Ιράν ανακοινώνει ότι θα επιτρέψει τις οικονομικές δραστηριότητες ξανά

Το Ιράν ανακοινώνει ότι θα επιτρέψει τις οικονομικές δραστηριότητες ξανά

Το Ιράν προσπαθεί να περιορίσει την εξάπλωση της covid-19 , όμως οι αρχές ανησυχούν επίσης ότι τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας θα προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στην οικονομία της χώρας που ήδη πλήττεται από την επιβολή κυρώσεων.

«Υπό την εποπτεία του υπουργείου Υγείας όλες οι χαμηλής επικινδυνότητας οικονομικές δραστηριότητες θα επαναληφθούν από το Σάββατο», επεσήμανε ο Ροχανί στη διάρκεια συνεδρίασης της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι «στην Τεχεράνη αυτές οι δραστηριότητες θα επαναληφθούν από τις 18 Απριλίου».

«Τα δύο τρίτα των Ιρανών δημόσιων υπαλλήλων θα εργάζονται από τα γραφεία τους από το Σάββατο (…) Η απόφαση δεν είναι αντίθετη με την σύσταση των υγειονομικών αρχών να μένουμε σπίτι», πρόσθεσε.

Ο Ιρανός πρόεδρος δεν διευκρίνισε τι εννοεί με τον όρο «χαμηλής επικινδυνότητας δραστηριότητες», όμως πρόσθεσε ότι η απαγόρευση διεξαγωγής των «υψηλής επικινδυνότητας δραστηριοτήτων» — όπως είναι τα σχολεία, τα πανεπιστήμια οι διάφορές κοινωνικές, πολιτιστικές, θρησκευτικές και αθλητικές εκδηλώσεις– θα παραταθεί ως τις 18 Απριλίου.

Το υπουργείο Υγείας του Ιραν ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι 3.452 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη χώρα λόγω του κορονοϊού, ενώ 55.743 έχουν μολυνθεί.

Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν παραπονεθεί επανειλημμένα ότι πολλοί Ιρανοί αγνόησαν τις συστάσεις τους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να ακυρώσουν τα σχέδιά τους για ταξίδια με την ευκαιρία της γιορτής του ιρανικού νέου έτους στις 20 Μαρτίου.

Έκτοτε οι υγειονομικές αρχές προειδοποιούν για ένα νέο κύμα μολύνσεων από την covid-19 στη χώρα. Η κυβέρνηση Ρουχανί δεν έχει επιβάλει καραντίνα στις πόλεις, αλλά είχε απαγορεύσει τα ταξίδια μεταξύ πόλεων ως τις 8 Απριλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σήμερα ο Ιρανός πρόεδρος επεσήμανε ότι η απαγόρευση αυτή επεκτείνεται ως τις 18 Απριλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.