ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μ. Νετανιάχου: «Οι ΗΠΑ θα δώσουν το “πράσινο” φως για προσάρτηση της κοιλάδας του Ιορδάνη στο Ισραήλ»

Μ. Νετανιάχου: «Οι ΗΠΑ θα δώσουν το “πράσινο” φως για προσάρτηση της κοιλάδας του Ιορδάνη στο Ισραήλ»

Βέβαιος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δώσουν σύντομα την έγκριση για να την προσάρτηση της κοιλάδας του Ιορδάνη, είναι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νετανιάχου σε διάγγελμά του, που μεταδόθηκε σήμερα (26/04), αναφέρθηκε στο αποκαλούμενο ειρηνευτικό σχέδιο ως «Συμφωνία του Αιώνα», που πρότεινε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τον περασμένο Ιανουάριο, χαρακτηρίζοντας την εν λόγω πρόταση ως υπόσχεση αναγνώρισης της εξουσίας του Ισραήλ επί της γης της Δυτικής Όχθης.

Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθεσε:

«Σε μερικούς μήνες από τώρα είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η υπόσχεση θα τηρηθεί».

Οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δεν έχουν σχολιάσει την αναφορά του κ. Νετανιάχου, αλλά όταν το σχέδιο παρουσιάστηκε, εκείνοι το απέρριψαν, όπως αναφέρει το Reuters.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται μετά τον καθορισμό της 1ης Ιουλίου από τον κ. Νετανιάχου ως την ημερομηνία έναρξης των συζητήσεων του υπουργικού συμβουλίου για την επέκταση της ισραηλινής κυριαρχίας σε εβραϊκούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη και την προσάρτηση της κοιλάδας του Ιορδάνη.

Μια τέτοια κίνηση, ωστόσο, θα πρέπει να συμφωνηθεί με τις ΗΠΑ, στη βάση της συμφωνίας που έκανε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον πολιτικό του αντίπαλο, Μπένι Γκάντς, ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση ενότητας.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 28 Ιανουαρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε τη «Συμφωνία του Αιώνα» κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ουάσινγκτον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σχέδιο καθορίζει μια λύση δύο κρατών, με το Ισραήλ να επεκτείνει την κυριαρχία του στη Δυτική Όχθη και διατηρεί την Ιερουσαλήμ ως «αδιαίρετη πρωτεύουσα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.