ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΟΗΕ: «Μην χρησιμοποιείτε λέξεις όπως “άντρας” & “γυναίκα” – Είναι… προσβλητικές»

ΟΗΕ: «Μην χρησιμοποιείτε λέξεις όπως “άντρας” & “γυναίκα” – Είναι… προσβλητικές»

Ο ΟΗΕ, μέρος του οποίου είναι και ο ΠΟΥ, έχει ευθυγραμμιτιστεί πλήρως με την νέα τάξη πραγμάτων και το νέο λεξιλόγιο που επιχειρείται να επιβληθεί, στο οποίο θα απαγορεύονται οι λέξεις όπως «άντρας» και «γυναίκα» αφού μπορεί να… «να προσβάλλουν όσους δεν ξέρουν το φύλο τους».

Τα Ηνωμένα Έθνη δημοσίευσαν ένα tweet που ισχυριζόταν ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν πολιτικά λανθασμένους όρους όπως «φίλος», «φίλη», «ο σύζυγος (άνδρας)» και «η σύζυγος (γυναίκα)» για να «βοηθήσουν στη δημιουργία ενός πιο ίσου κόσμου».

«Αυτό που λες έχει σημασία. Βοηθήστε στη δημιουργία ενός πιο ίσου κόσμου χρησιμοποιώντας μια ουδέτερη ως προς το φύλο γλώσσα, εάν δεν είστε σίγουροι για το φύλο κάποιου ή αναφέρεστε σε μια ομάδα », δηλώνει το tweet.

Στη συνέχεια παραθέτει έναν αριθμό όρων παράλληλα με την πολιτικά σωστή εναλλακτική τους. (βλέπε στο τέλος του άρθρου)

Αυτά περιλαμβάνουν την ανθρωπότητα, τον πρόεδρο, το Κογκρέσο, τον αστυνομικό, τον ιδιοκτήτη, τον φίλο / τη φίλη, το ανθρώπινο δυναμικό, το πατρικό όνομα, τον πυροσβέστη και τον σύζυγο / σύζυγο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/UN/status/1262322788687323136?s=20

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.