ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας τάσσεται υπέρ της τετραήμερης εργασίας (βίντεο)

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας τάσσεται υπέρ της τετραήμερης εργασίας (βίντεο)

Η Τζασίντα Άρντερν, πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, προτείνει την τετραήμερη εργασία με στόχο αφενός την οικονομική ανάκαμψη της χώρας μετά την πανδημία του νέου κορωνοϊού και αφετέρου την εξισορρόπηση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

Σε βίντεο μέσω Facebook, η Άρντερν έθεσε μια σειρά από προτάσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επανεκκίνηση του τουρισμού της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της μικρότερης εργασιακής εβδομάδας, και έτσι οι πολίτες θα ενθαρρύνονταν να ταξιδέψουν περισσότερο.

Η ίδια είπε το εξής:

«Τελικά αυτό εναπόκειται στους εργοδότες και στους εργαζόμενους, αλλά, όπως έχω πει, έχουμε μάθει πολλά για τη νόσο COVID-19 και την ευελιξία των ατόμων που εργάζονται από το σπίτι και πού μπορεί να οδηγήσει την παραγωγικότητα».

Πέρσι, η τουριστική βιομηχανία απασχολούσε περίπου 230.000 άτομα, αντιπροσωπεύοντας το 8,4% του συνολικού πληθυσμού. Δεκάδες χιλιάδες Νεοζηλανδοί έχασαν τη δουλειά τους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Η οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί έως και 8% φέτος, σύμφωνα με το ΔΝΤ, ενώ το ποσοστό ανεργίας θα μπορούσε να υπερβεί ακόμα και το 15% και να φθάσει μέχρι το 30%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, με τα -μέχρι στιγμής- δεδομένα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στη Νέα Ζηλανδία έχουν καταγραφεί μόλις 1.503 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 21 θάνατοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.