Νέα ζηλανδία: Η στιγμή που ο σεισμός των 5,9 Ρίχτερ πετυχαίνει on camera της πρωθυπουργό της χώρας (βίντεο)

Νέα ζηλανδία: Η στιγμή που ο σεισμός των 5,9 Ρίχτερ πετυχαίνει on camera της πρωθυπουργό της χώρας (βίντεο)

On camera πέτυχε ο σεισμός των 5,9 Ρίχτερ στη Νέα Ζηλανδία την πρωθυπουργό της χώρας, Τζέσικα Άρντερν.

«Μου φαίνεται ότι έχουμε έναν σεισμό τώρα» ακούγεται να λέει η Άρντερν ενώ παραχωρούσε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Ράιαν Μπριντζ για την εκπομπή AM Show του Newshub.

Επιβεβαιώνονας, ωστόσο, την ψυχραιμία που τη διέκρινε και στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός το μόνο που έκανε ήταν να κοιτάξει την οροφή του κτηρίου στο οποίο βρισκόταν.


«Σημαντικός σεισμός αλλά αν βλέπετε αντικείμενα να κινούνται πίσω μου, το κτήριο κινείται περισσότερο» είπε η Άρντερν.

Η σεισμική δόνηση είχε διάρκεια περίπου 15 δευτερόλεπτα και έγινε αισθητή από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Όταν το κτήριο σταμάτησε να κουνιέται η Άρντερν είπε στον δημοσιογράφο ότι «είμαστε εντάξει» διαβεβαιώνοντας ότι δεν ήταν κάτω από φωτιστικά.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε κοντά στο Ουέλινγκτον, την πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας, σύμφωνα με το κυβερνητικό σεισμικό παρατηρητήριο Geonet.

Ο σεισμός είχε βάθος 46 χιλιόμετρα και σημειώθηκε 25 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λέβιν, σύμφωνα με το Geonet.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται στην ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή το “Δαχτυλίδι της φωτιάς” όπως αποκαλείται, ένα τόξο 40.000 χιλιομέτρων από ηφαίστεια και ωκεάνιους τάφρους που περικλείουν μεγάλο μέρος του Ειρηνικού Ωκεανού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.