ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Οργισμένη ανακοίνωση εναντίον Τουρκίας για προσπάθεια δημιουργίας «Ταταρικού ζητήματος»

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Οργισμένη ανακοίνωση εναντίον Τουρκίας για προσπάθεια δημιουργίας «Ταταρικού ζητήματος»

Η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει εσωτερικά ζητήματα και να οικειοποιηθεί άσχετες μειονότητες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ρωσία.

Με αφορμή το ζήτημα των χιλιάδων Τουρκογενών Τάταρων της Κριμαίας και το πατρονάρισμα τους από τον Ερντογάν, είχαμε έκτακτη ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ:

«Κατά τη διάρκεια του Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία μια σειρά προκλητικών ενεργειών για την αναγκαστική επανεγκατάσταση των Τάταρων της Κριμαίας το 1944.

Οι περισσότερες από αυτές τις ενέργειες πραγματοποιήθηκαν στο διαδίκτυο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά ακόμη και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, οι αντι-Ρώσοι εξτρεμιστές δεν μπόρεσαν να απέχουν από ανεπιθύμητους ισχυρισμούς για αυτό το τραγικό ζήτημα.

Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι μαζί τους συμμετείχε και ένας αριθμός Τούρκων αξιωματούχων που τόλμησαν να κάνουν εξωφρενικούς παραλληλισμούς, μεταξύ των σταλινικών αντιποίνων και της τρέχουσας πολιτικής της Ρωσίας έναντι της Κριμαίας.

Προφανώς, μια τέτοια συμπεριφορά δεν βοηθά στην επίλυση του έργου της περαιτέρω οικοδόμησης πολύπλευρης εταιρικής σχέσης που έχει τεθεί από τους προέδρους της Ρωσίας και της Τουρκίας και καθορίζονται σε σχετικά διμερή έγγραφα. Η συμμετοχή ​​της Άγκυρας στην αντι-ρωσική εκστρατεία δεν ταιριάζει με τη δική της προσέγγιση στην ιστορία της.

Προτρέπουμε τον τουρκικό κράτος και την πολιτική ελίτ, καθώς και τους Τούρκους κατοίκους με ρωσικούς δεσμούς, να έχουν μια πιο αντικειμενική εικόνα των περίπλοκων γεγονότων του 20ού αιώνα.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι θλιβερές ημερομηνίες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για παροδικά πολιτικά ζητήματα σκοπιμότητας, αλλά πρέπει να προάγουν την προσέγγιση με βάση την κοινή ιστορική μνήμη και το πεπρωμένο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα τουρκικό αεροσκάφος Boeing KC-135R Stratotanker ανεφοδίασε στον αέρα το αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό B-1B που πετούσε κοντά στην Κριμαία κατά τη διάρκεια Νατοϊκής άσκησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/Archer83Able/status/1266427878654296065?s=20

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.