Πρωτοφανές: Ο ΟΗΕ τάσσεται ανοιχτά υπέρ των ANTIFA κι εναντίον της αμερικανικής κυβέρνησης

Πρωτοφανές: Ο ΟΗΕ τάσσεται ανοιχτά υπέρ των ANTIFA κι εναντίον της αμερικανικής κυβέρνησης

Οι «μάσκες» πέφτουν σχετικά με τον ΟΗΕ και τους χρηματοδότες του, οι οποίοι τον χρησιμοποιούν για να προσδώσουν νομιμοποίηση σε όποια οργάνωση ή κυβέρνηση (βλ. Λιβύη) επιθυμούν, ακόμα και σε διεθνείς εξτρεμιστικές οργανώσεις όπως οι ANTIFA, οι οποίες προκαλούν ταραχές, πλιάτσικο κι αποσταθεροποίηση σε αρκετές χώρες του κόσμου.

Ένα tweet από το ιδιαίτερα ισχυρό γραφείο του ΟΗΕ στη Γενεύη, που αντιτίθεται στις αμερικανικές αρχές που περιγράφουν τους ANTIFA ως εγχώρια τρομοκρατική οργάνωση προκάλεσε την οργή αρκετών Αμερικανών, οι οποίοι βλέπουν τον ΟΗΕ να στηρίζει μία οργάνωση η οποία τον τελευταίο μήνα έχει στην κυριολεξία κάνει «λαμπόγυαλο» τις ΗΠΑ αλλά και άλλες χώρες του κόσμου.

«Οι ειδικοί των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εκφράζουν βαθιά ανησυχία για μια πρόσφατη δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα των ΗΠΑ που περιγράφει την [Αντίφα] και άλλους αντιφασιστικούς ακτιβιστές ως εγχώριους τρομοκράτες, λέγοντας ότι υπονομεύει τα δικαιώματα της ελευθερίας της έκφρασης και της ειρηνικής συνάθροισης στη χώρα», ανακοίνωσε στο twitter την Παρασκευή το γραφείο του ΟΗΕ στη Γενεύη, που φιλοξενεί το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, συνοδευόμενο από μια φωτογραφία του banner της Antifa!

https://twitter.com/UNGeneva/status/1274007783864627201?s=20

Δεν δόθηκαν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το ποιοι θα μπορούσαν να είναι αυτοί οι «εμπειρογνώμονες» ή εάν αυτή ήταν η επίσημη θέση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ένα σώμα που οι ΗΠΑ αποχώρησαν επιδεικτικά τον Ιούνιο του 2018, επικαλούμενοι την κριτική του για το Ισραήλ.

Το ασυνήθιστο tweet προσέλκυσε γρήγορα διαμάχη για την πρωτοφανή στήριξη των ΟΗΕ στους ANTIFA, των οποίων α εξτρεμιστικά στοιχεία κατέκαψαν επανειλλημμένα τα τελευταία χρόνια τις ΗΠΑ κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες

«Τα Ηνωμένα Έθνη καλύπτουν μια διεθνή εξτρεμιστική ομάδα που έχει πραγματοποιήσει βίαιες επιθέσεις σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη», έγραψε ο δημοσιογράφος Jack Posobiec του ΟΑΝ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έχοντας επίσημη στήριξη από τα Ηνωμένα Έθνη και τους χρηματοδότες τους, αντιλαμβανόμαστε πως «γκρεμίζεται» κάθε αφήγημα περί «αντισυστημικότητας» των ANTIFA, οι οποίοι αποτελούν ουσιαστικά την «ομάδα κρούσης» του διεθνούς κατεστημένου, η οποία επιτίθεται σε όποιον «ενοχλεί» χαρακτηρίζοντάς τον ταυτόχρονα ως «φασίστα» και «ναζί».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.