ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Ολλανδία προσφεύγει κατά της Ρωσίας για τη μοιραία πτήση ΜΗ17

Η Ολλανδία προσφεύγει κατά της Ρωσίας για τη μοιραία πτήση ΜΗ17

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου θα συμπληρωθούν έξι χρόνια από τη συντριβή της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines, η οποία κατερρίφθη από πύραυλο πάνω από την περιφέρεια του Ντόνετσκ, στην Ανατολική Ουκρανία, κοντά στα ρωσοουκρανικά σύνορα.

Σκοτώθηκαν και οι 283 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους 196 Ολλανδοί, και τα 15 μέλη του πληρώματος. Το μεγαλύτερο μέρος της ατράκτου βρέθηκε κοντά στο χωριό Γκράμποβε. Τα διαμελισμένα σώματα των επιβαινόντων και τα συντρίμμια σκορπίστηκαν σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων.

Έχουν περάσει σχεδόν έξι χρόνια και κανείς δεν γνωρίζει τις αιτίες του δυστυχήματος. Η ολλανδική κυβέρνηση, πάντως, θεωρεί υπεύθυνη τη Ρωσία και για αυτό, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (10/07), θα καταθέσει προσφυγή εναντίον στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ολλανδία θεωρεί ότι η Ρωσία είναι υπεύθυνη για τη συντριβή του αεροπλάνου, το 2014. Σε επιστολή προς το κοινοβούλιο, η κυβέρνηση αναφέρει πως θα προσφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για να επιδιώξει «αλήθεια, δικαιοσύνη και λογοδοσία» και για τα 298 θύματα. Η Ρωσία, από την πλευρά της, αρνείται επίμονα κάθε ανάμιξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.