ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Μ.Τσαβούσογλου: Συναντήθηκε με τον Ζ.Μπορέλ – «Είχαν ειλικρινή ανταλλαγή για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»

Μ.Τσαβούσογλου: Συναντήθηκε με τον Ζ.Μπορέλ – «Είχαν ειλικρινή ανταλλαγή για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»

Στην Βαλέτα της Μάλτας συναντήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Mεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γιοσέπ Μπορέλ.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, η συνάντηση ήταν συνέχεια των εντατικών διαβουλεύσεων τους που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες, και εσχάτως μέσω τηλεφώνου στις 23 Ιουλίου.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΥΕΔ, “η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εταίρος για την Ευρωπαϊκή Ένωση” και “τα κράτη μέλη της ΕΕ επιθυμούν να ενισχύσουν τις αμοιβαίες σχέσεις, αντιστρέφοντας τις τρέχουσες αρνητικές τάσεις”.

Σημειώνεται ακόμη ότι “οι συνομιλίες στη Βαλέτα πραγματοποιήθηκαν πριν από την άτυπη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ (Gymnich) στις 27-28 Αυγούστου στο Βερολίνο, όπου οι σχέσεις με την Τουρκία θα συζητηθούν ξανά, ως συνέχεια της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων το Βρυξέλλες στις 13 Ιουλίου”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Ο Ύπατος Εκπρόσωπος εξήγησε στον Υπουργό Τσαβούσογλου το αποτέλεσμα αυτής της συζήτησης“, αναφέρεται. “Είχαν μια ανοιχτή και ειλικρινή ανταλλαγή για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας και για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για βασικά περιφερειακά ζητήματα, ιδίως για συγκρούσεις στη Λιβύη και τη Συρία”, καταλήγει η ΕΥΕΔ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.