ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ζ.Μπορέλ: «Η ΕΕ δεν αναγνωρίζει τον Α.Λουκασένκο ως πρόεδρο»

Ζ.Μπορέλ: «Η ΕΕ δεν αναγνωρίζει τον Α.Λουκασένκο ως πρόεδρο»

H EE δια τους επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, ανακοίνωσε ότι αρνείται να αναγνωρίσει τον Αλεξάντερ Λουκασένκο ως πρόεδρο της Λευκορωσίας!

«Οι εκλογές της 9ης Αυγούστου δεν ήταν ούτε ελεύθερες ούτε δίκαιες. Η ΕΕ δεν αναγνωρίζει τα παραποιημένα αποτελέσματα. Κατά συνέπεια η λεγόμενη “ορκωμοσία” της 23ης Σεπτεμβρίου και η νέα εντολή την οποία ζητεί ο Αλεξάντερ Λουκασένκο δεν έχουν καμία δημοκρατική νομιμότητα» και «είναι ευθέως αντίθετες με τη βούληση μεγάλου μέρους του λαού της Λευκορωσίας», τόνισε ο Μπορέλ σε ανακοίνωσή του.

Ο Λουκασένκο, που βρίσκεται στην εξουσία από το 1994, ορκίστηκε αιφνιδιαστικά χθες, Τετάρτη, μετά τις εκλογές της 9ης Αυγούστου. Σε αυτές αν και κατήγαγε σαρωτική νίκη, η φιλοδυτική αντιπολίτευση τον κατηγορεί για «μαζική νοθεία».

​Αμέσως μετά τη χθεσινή ορκωμοσία η αντιπολίτευση στη Λευκορωσία απηύθυνε κάλεσμα για εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Α.Λουκασένκο αρχικά στράφηκε κατά του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν, λέγοντας ότι «Θέλει να τον ανατρέψει» αλλά εν συνεχεία ζήτησε την βοήθειά του για να επιβιώσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.