ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Λιβύη: Τέλος οι έρευνες σε περιοχές που θεωρούνται «αμφισβητούμενες»

Λιβύη: Τέλος οι έρευνες σε περιοχές που θεωρούνται «αμφισβητούμενες»

Η Λιβύη θα επιδιώξει να προχωρήσει σε σύναψη συμφωνίας για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα και τη Μάλτα, σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu.

Το πρακτορείο επικαλείται δηλώσεις του Λίβυου υπουργού Εξωτερικών Μοχάμαντ Σιάλα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Εθνικής Εταιρίας Πετρελαίου της Λιβύης Μουσταφά Σανάλα. Όπως αναφέρεται, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα και τη Μάλτα, με «επίλυση των διαφορών με φιλικό τρόπο που θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της Λιβύης και των άλλων κρατών, σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους».

Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, ο Μοχάμαντ Σιάλα προτίθεται να επικοινωνήσει το επόμενο διάστημα με τις κυβερνήσεις των δύο χωρών, προκειμένου να συζητήσει το θέμα και να υπάρξει λύση «που δεν θα βλάπτει τα συμφέροντα της Λιβύης».

Επίσης, η χώρα διατίθεται να «παγώσει» τις έρευνες εταιριών πετρελαίου σε περιοχές που θεωρούνται «αμφισβητούμενες», σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο επικεφαλής της Εθνικής Εταιρίας Πετρελαίου. Όλα αυτά ενώ μόλις τον περασμένο Ιούνιο είχε συμφωνηθεί να ξεκινήσει έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Λιβύης η κρατική εταιρία πετρελαίου της Τουρκίας, μέσω του παράνομου τουρκολιβυκού συμφώνου, το οποίο καταγγείλει από την πρώτη στιγμή η Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.