Διάγγελμα Ν.Τραμπ προς τον αμερικανικό λαό: «Έχει γίνει αναμφίβολα νοθεία – Πάνε να κλέψουν τις εκλογές» (βίντεο)

Διάγγελμα Ν.Τραμπ προς τον αμερικανικό λαό: «Έχει γίνει αναμφίβολα νοθεία – Πάνε να κλέψουν τις εκλογές» (βίντεο)

Σε διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό προχώρησε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο καταγγέλει σε εθνικό επίπεδο πως έχει γίνει νοθεία και ότι το σύστημα (εννοεί προφανώς το «βαθύ κράτος») σε συνεργασία με τους Δημοκρατικούς επιχειρούν να «κλέψουν τις εκλογές».

Κατα την διάρκεια της ομιλίας του επαναλάμβανε συνεχώς πως «πάνε να κλέψουν τις εκλογές» και πως έχει γίνει νοθεία «αναμφίβολα» και επιτέθηκε στους Δημοκρατικούς και στα μέσα ενημέρωσης.

Παράλληλα κατήγγειλε ότι σε εκλογικό κέντρο στο Ντιτρόιτ που γινόταν καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων, δεν άφησαν τους εκπροσώπους της εκστρατείας του να είναι στην διαδικασία και σφράγιζαν τα τζάμια του εκλογικού κέντρου για να μην μπορούν να δουν τι συμβαίνει μέσα.

«Είχα πει εδώ και καιρό οτι οι επιστολικές ψήφοι θα αποδειχθούν μεγάλη καταστροφή. Δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό να συμβεί στη χώρα μας».

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την φίμωση των ψηφοφόρων μας. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια αγάπη και τέτοιο πνεύμα από ανθρώπους που ξέρουν τι συμβαίνει. Υπάρχουν πολλά περιστατικά που θα αναφερθούν σίγουρα» ανέφερε ο Τραμπ.

«Νικήσαμε με ιστορικούς αριθμούς. Δεν υπήρξε μπλε κύμα. Οι δημοσκοπήσεις των μέσων ενημέρωσης αποτελούν παρέμβαση στις εκλογές. Αν μετρήσετε τις νόμιμες ψήφους, κέρδισα εύκολα. Με τις παράνομες, προσπαθούν να κλέψουν. Νικήσαμε με ιστορικούς αριθμούς. Οι δημοσκοπήσεις των μέσων ενημέρωσης αποτελούν παρέμβαση στις εκλογές. Κερδίζαμε σε όλες τις βασικές πολιτείες-κλειδιά, τότε οι αριθμοί μας άρχισαν ως εκ θαύματος να κρύβονται».

Ακόμα, ισχυρίστηκε πως οι επιστολικές ψήφοι «έχουν καταστρέψει το σύστημά μας» και «έχουν καταστρέψει τις εκλογές» και πως οι παρατηρητές των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές αποκλείονται ή στερούνται πρόσβασης στη Φιλαδέλφεια και στο Ντιτρόιτ.

«Πάνε να κερδίσουν με ψέματα», «γίνονται παρατυπίες από πλευράς εργαζομένων στα κέντρα καταμέτρησης», «θέλουμε παρατηρητές σε εκλογικά κέντρα», «κερδίσαμε τις εκλογές» και «οι Δημοκρατικοί έκαναν ότι μπορούσαν για να βρουν ψήφους όπου έχαναν με διαφορά», ανέφερε επίσης ο Τραμπ.

«Θα έχουμε πολλές δίκες», προειδοποίησε, θα ακολουθηθεί ο δρόμος «των νομικών διαδικασιών. Σε τελευταία ανάλυση, έχω την αίσθηση πως θα αποφασίσουν οι δικαστές» για το ποιος είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών.

«Αν μετρήσουν τις νόμιμες ψήφους, τότε έχω κερδίσει τις εκλογές εύκολα» επέμεινε ο Αμερικανός πρόεδρος, ισχυριζόμενος πως υπάρχουν ψήφοι που δεν θα έπρεπε να έχουν καταμετρηθεί.

Κατά την διάρκεια του διαγγέλματος του αρκετά τηλεοπτικά δίκτυα που μετέδιδαν ζωντανά , όπως τα ABC, CBS και MSNBC διέκοψαν την σύνδεση με τον Λευκό Οίκο, ενοχλημένοι από τα όσα είπε στις δηλώσεις του και μόνο μέσα από την επίσημη σελίδα του Λευκού Οίκου συνεχίστηκε μέχρι τέλους, χωρίς ο Πρόεδρος των ΗΠΑ να δεχθεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

«Υπάρχουν δεκάδες Ρεπουμπλικανοί παρατηρητές στην Φιλαδέλφεια όπου καταμετρώνται οι ψήφοι. Και γίνεται και live μετάδοση. Οι επικεφαλής της διαδικασίας καλωσορίζουν όλους τους εξειδικευμένους παρατηρητές σε όλη την Πενσυλβάνια» έγραψε στο twitter, ανάρτηση η οποία αποκλείστηκε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.