O πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε πως η Ρωσία έχει «σημαντική κλινική εμπειρία» στην καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Ο Ρώσος πρόεδρος, πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να μοιραστεί την εμπειρία της αυτή, με χώρες της ομάδας Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC).

«Φυσικά, το ζήτημα προτεραιότητας είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την καταπολέμηση του κορωνοϊού» είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του APEC.

Ο πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Ρωσία έχει πλέον καταχωρίσει δύο εμβόλια, το Sputnik V που ανακοινώθηκε τον Αύγουστο και το πιο πρόσφατο, EpiVacCorona. Τώρα η Ρωσία βρίσκεται στη διαδικασία των τελικών δοκιμών για ένα τρίτο σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο.

«Μαζί με τους ξένους εταίρους μας, διερευνούμε ενεργά τις δυνατότητες του εφοδιασμού τους [με το εμβόλιο] και τον εντοπισμό των περιοχών που θα παράγεται» αποκάλυψε ο Πούτιν.

Νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με την επικεφαλής του τμήματος του υπουργείου Υγείας της Ρωσίας για ιατρική βοήθεια σε παιδιά, Έλενα Μπαϊμπαρίνα, η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου, Sputnik V για τον κορωνοϊό έδειξε ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την περασμένη βδομάδα, ο Πούτιν δήλωσε ότι δεκάδες χώρες έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να αποκτήσουν ρωσικά εμβόλια και να συνεργαστούν για την από κοινού παραγωγή φαρμάκων.