ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Τα Γερμανικά ΜΜΕ στο πλευρό Δ.Κουφοντίνα: «Ακτιβιστής με λαϊκή αποδοχή κρατείται σε άθλιες συνθήκες όπως στην Τουρκία»

Τα Γερμανικά ΜΜΕ στο πλευρό Δ.Κουφοντίνα: «Ακτιβιστής με λαϊκή αποδοχή κρατείται σε άθλιες συνθήκες όπως στην Τουρκία»

Τα τραγελαφικά λάθη του Μαξίμου στη «βεντέτα» που έχει με τον τρομοκράτη κατά συρροήν δολοφόνο της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα δυσφημούν την Ελλάδα διεθνώς, καθώς τα γερμανικά ΜΜΕ βρήκαν ευκαιρία να σπιλώσουν την εικόνα της χώρας, κάνοντας παραλληλισμούς με την Τουρκία σε μία περίοδο που η Ελλάδα προσπαθεί να τονίσει τις διαφορές της με την Άγκυρα, στο κράτος δικαίου και στη δημοκρατία.

Τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν τον Κουφοντίνα ως «ακτιβιστή» ο οποίος με τη στάση του στη φυλακή έχει «κερδίσει τη λαϊκή αποδοχή» και κατακεραυνώνουν την ελληνική κυβέρνηση για τις «συνθήκες κράτησης» και τις «αυθαιρεσίες» κόντρα στο νομό που η ίδια ψήφισε.

Συγκεκριμένα η Berliner Zeitung αναφέρει: «Αρκετοί διαδηλωτές κατέλαβαν το ελληνικό προξενείο στο Βερολίνο την Τετάρτη για να απαιτήσουν απελευθέρωση ενός κρατουμένου. Όπως είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας, κατόπιν αιτήματος της Berliner Zeitung, οκτώ γυναίκες και ένας άντρας εισέβαλαν στο κτίριο γραφείων στο Kreuzberger Mohrenstrasse στις 12.30 μ.μ.

Οι εισβολείς λέγεται ότι είχαν σηκώσει πανό και απαιτούσαν δυνατά την απελευθέρωση του Έλληνα Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο Κουφοντίνας, ο οποίος γιορτάζεται από ορισμένους ως κομμουνιστής επαναστάτης, λέγεται ότι έχει κάνει απεργία πείνας λόγω των συνθηκών φυλάκισης στην Ελλάδα. Λέγεται ότι είχε προηγουμένως μεταφερθεί σε άλλη φυλακή αντίθετη με την ελληνική νομοθεσία, η οποία οδήγησε σε διαμαρτυρίες.

Ο Κουφοντίνας είπε ότι ήταν επίσης μέλος (σσ. της 17Ν) και ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τις πράξεις τους. Ποτέ δεν υπερασπίστηκε τον εαυτό του και λέγεται ότι δεν έχει κάνει ποτέ δηλώσεις σχετικά με τους συντρόφους του. Αυτή η συμπεριφορά του κέρδισε αναγνώριση σε ευρύτερα μέρη της ελληνικής κοινωνίας».

Ενώ στο ίδιο μήκος κύματος και η Der Freitag η οποία φιλοξενεί εκτενέστατο ρεπορτάζ, όπου αποκαλεί την Ελλάδα «αυταρχική» που δρα «αυθαίρετα», ενώ τον Κουφοντίνα τον αναφέρει ως μέλος «Επαναστατικής Οργάνωσης» . Επιπρόσθετα συγκρίνει την ελληνική κυβέρνηση με το καθεστώς Ερντογάν γράφοντας πως «η ελληνική κυβέρνηση έχει αντιγράψει πολλά από την Τουρκία και μπορεί τώρα να εφαρμόσει ό, τι έχει μάθει κατά τη διάρκεια του lockdown».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και Märkische Onlinezeitung η οποία χαρακτηρίζει «ακτιβιστή» τον Κουφοντίνα.

Πέρα από την ηθική πλευρά η οποία είναι ξεκάθαρη, δυστυχώς τα νομικά επιχειρήματα του Κουφοντίνα στέκουν, καθώς η κυβέρνηση τα έκανε γι’ άλλη μια φορά μαντάρα και πράγματι ψήφισε νόμο πριν λίγους μήνες που λέει πως οι καταδικασμένοι για τρομοκρατία που κρατούνται σε αγροτικές φυλακές θα πρέπει να πρέπει να επιστρέψουν στην φυλακή από την οποία μετάχθηκαν, δηλαδή στην περίπτωση του Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο νόμος της κυβέρνησης ήταν φωτογραφικός δηλαδή αφορούσε μόνο στον Κουφοντίνα, αφού ήταν ο μοναδικός καταδικασμένος σε τρομοκρατία που κρατούνταν στις αγροτικές φυλακές.

Άγνωστο παραμένει γιατί στην κυβέρνηση αφού ήθελαν να τον πάνε στον Δομοκό, απλά δεν έγραψαν στον νόμο «μεταγωγή σε οποιαδήποτε φυλακή» ή γιατί τουλάχιστον δεν τον μετέφεραν πρώτα στον Κορυδαλλό και μετά από λίγο καιρό στον Δομοκό, ώστε να είναι καλυμμένοι νομικά.

Αντίθετα, για άλλη μια φορά το Μαξίμου τα έκανε μπάχαλο με τους αχαρακτήριστους χειρισμούς του και κατάφερε να βάλει πολλαπλά αυτογκόλ σε μία τόσο απλή υπόθεση, αφού εξέθεσε τη χώρα σε κακοπροαίρετη κριτική, έκανε τον Κουφοντίνα «μάρτυρα» επανασυστήνοντάς τον στη νέα γενιά και οδήγησε μία σειρά από διεθνής οργανώσεις αλλά και θεσμικούς φορείς (όπως η Ένωση Εισαγγελέων) να ταχθούν με το μέρος του «νομιμοποιώντας» τη δράση του…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.