ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κ.Μητσοτάκης: Έτοιμος να δώσει «γη και ύδωρ» -και φρεγάτες- σε ΗΠΑ για ένα… τηλεφώνημα με Τζο Μπάιντεν

Κ.Μητσοτάκης:  Έτοιμος να δώσει «γη και  ύδωρ» -και  φρεγάτες- σε ΗΠΑ για ένα… τηλεφώνημα με Τζο Μπάιντεν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να έχει την Πέμπτη, 25η Μαρτίου, την πρώτη επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Αυτή θα γίνει στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης των 27 της ΕΕ και όχι ανεξάρτητα από αυτή, στην οποία θα πάρει μέρος και ο Τζο Μπάιντεν και στο περιθώριο της οποίας θα έχει και επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Όλα αυτά εν μέσω βέβαια της περίφημης LoR που απέστειλε η Ελλάδα στις ΗΠΑ για τα σκάφη παράκτιας άμυνας MMSC και της επίσκεψης του Κ.Μητσοτάκη στο αεροπλανοφόρο Άιζενχαουερ, αλλά και της άσκησης Defender Europe 2021, η οποία στοχοποιεί την Αλεξανδρούπολη και την Ελλάδα, αφού στρέφεται ευθέως κατά της Ρωσίας με συνεχείς μετακινήσεις αμερικανικών δυνάμεων από την Ελλάδα σε Βουλγαρία και Ρουμανία.

Υπάρχει επομένως μια τεράστια εμπλοκή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, (Σούδα, Αλεξανδρούπολη) και το ερώτημα είναι: Με τι αντάλλαγμα;

Ουσιαστικά κανένα.

Άλλωστε η χώρα «ζητιάνος» κατά τον πρώην Αμερικανό στρατιωτικό Ακόλουθο των ΗΠΑ στην Αθήνα Ρόμπερτ Παλμ δεν έχει την καν πολυτέλεια να ζητήσει το οτιδήποτε.

Θα πάρει μόνο αυτά που της προσφέρουν και στην τιμή που θα επιλέξουν.

Έτσι ο Αμερικανός πρόεδρος στην επικοινωνία που θα έχει με τον Κ.Μητσοτάκη, -την οποία φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ παρουσιάζουν ως «μεγάλης σημασίας καθώς γίνεται στην 25η Μαρτίου-, (μα πότε να γινόταν αφού για τις 25 Μαρτίου έχει καθοριστεί η τηλεδιάσκεψη!) αναμένεται να προχωρήσει στις γνωστές φιλοφρονήσεις για την Ελλάδα ευχόμενος καλή 200ετηρίδα και ταυτόχρονα να «υπενθυμίσει» στον πρωθυπουργό τις «υποχρεώσεις» του απέναντι στις ΗΠΑ (βλ. φρεγάτες).

Έτσι για λίγα “καλά λόγια” ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι έτοιμος να υποθηκεύσει το μέλλον του ΠΝ και την αποτρεπτική του ισχύ για τα επόμενα 40 χρόνια σε ένα προβληματικό σκάφος που δεν θέλει ούτε καν το ίδιο το αμερικανικό Ναυτικό.

Και χωρίς ενδιάμεση λύση βέβαια, αφού αυτή θα περιοριστεί σε κάποια σκάφη κλάσης Freedom που θέλει να ξεφορτωθεί “άρον-άρον” το αμερικανικό Ναυτικό.

Πιο συγκεκριμένα ο Αμερικανός πρόεδρος θα συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των 27 κρατών της Ε.Ε. όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ η συζήτηση των Ευρωπαίων ηγετών με τον Τζο Μπάιντεν θα γίνει την Πέμπτη στις 21.45 ώρα Ελλάδος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ημέρα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα έχει στο περιθώριο της τηλεδιάσκεψης, κατ’ ιδίαν επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.