ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Κίνα «βάζει πόδι» στην Μέση Ανατολή – Υπέγραψε συμφωνία με το Ιράν για 25 χρόνια

Η Κίνα «βάζει πόδι» στην Μέση Ανατολή – Υπέγραψε συμφωνία με το Ιράν για 25 χρόνια

Το Ιράν και η Κίνα υπογράφουν στην Τεχεράνη 25ετή συμφωνία στρατηγικής και εμπορικής συνεργασίας ύστερα από διαπραγματεύσεις επί πολλά έτη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Σαΐντ Χατιμπζαντέχ.

Αυτός ο «ολοκληρωμένος οδικός χάρτης», που περιλαμβάνει «πολιτικά, στρατηγικά και οικονομικά άρθρα», αναμένεται να οριστικοποιηθεί επ’ ευκαιρία της επίσκεψης του Κινέζου υπουργού Εξωτερικών Ουάνγκ Γι, που έφθασε χθες βράδυ στην Τεχεράνη, όπως δήλωσε ο Χατιμπζαντέχ στην κρατική τηλεόραση

Η Κίνα είναι ο κυριότερος εμπορικός εταίρος του Ιράν και ήταν από τους βασικούς αγοραστές ιρανικού αργού πριν από την εκ νέου επιβολή, το 2018, των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος του ιρανικού ενεργειακού κλάδου, που οδήγησε σε βουτιά τις εξαγωγές πετρελαίου της Τεχεράνης.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η συμφωνία μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική για την εμβάθυνση» των σινοϊρανικών σχέσεων, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών. Η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί αργότερα σήμερα από τον Ουάνγκ και τον Ιρανό ομόλογό του Τζαβάντ Ζαρίφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.