Ο Τ.Μπαίντεν θέλει να δώσει εμβόλια σε ολόκληρο τον πλανήτη

Ο Τ.Μπαίντεν θέλει να δώσει εμβόλια σε ολόκληρο τον πλανήτη

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι σχεδόν οι μισοί ηγέτες του πλανήτη τον παρακάλεσαν να τους βοηθήσει με τα εμβόλια για την Covid-19, επαναλαμβάνοντας την υπόσχεσή του ότι θα παράσχει σε όλους βοήθεια, αλλά παραμένοντας αόριστος όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα.

«Όλες οι χώρες του κόσμου στρέφονται σ’ εμάς», εξήγησε, σε συνομιλία που είχε με κυβερνήτες Πολιτειών.

«Το 40% των ηγετών του πλανήτη ρωτούν αν μπορούμε να τους βοηθήσουμε», εξήγησε, αναφερόμενος στους εμβολιασμούς.

«Θα προσπαθήσουμε», πρόσθεσε ο Μπάιντεν, χωρίς να δώσει κάποιους συγκεκριμένους αριθμούς ή να διευκρινίσει πότε θα γίνει αυτό. Επέμεινε ότι πρόθεσή του είναι να δώσει προτεραιότητα στους Αμερικανούς.

«Πιστεύω ότι μπορούμε να παρασκευάσουμε πολύ περισσότερα εμβόλια», εκτίμησε. Ο Αμερικανός πρόεδρος υπενθύμισε ότι οι ΗΠΑ έχουν προς το παρόν υποσχεθεί ότι θα παράσχουν 60 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca σε άλλες χώρες. Πολλοί ξένοι ηγέτες έχουν εκφράσει δυσαρέσκεια για τη στάση της Ουάσινγκτον στο θέμα αυτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε «το άνοιγμα της αγοράς των εμβολίων» ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τις ΗΠΑ «να βάλουν τέλος στις απαγορεύσεις εξαγωγής, όχι μόνο των εμβολίων αλλά και των συστατικών τους, κάτι που παρεμποδίζει την παραγωγή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.