ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο Τ.Μπάιντεν ανακοινώνει σήμερα δωρεά 500 εκ. εμβολίων στις φτωχές χώρες

Ο Τ.Μπάιντεν ανακοινώνει σήμερα δωρεά 500 εκ. εμβολίων στις φτωχές χώρες

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, πρόκειται σήμερα να ανακοινώσει τη δωρεά από τις ΗΠΑ 500 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά της COVID-19 σε φτωχές χώρες.

Ο κ. Μπάιντεν, ο οποίος αφίχθη χθες βράδυ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αρχικό σταθμό του πρώτου ταξιδιού του στο εξωτερικό αφότου ανέλαβε την προεδρία, είπε πριν αναχωρήσει ότι ετοιμάζεται να αποκαλύψει τη στρατηγική του για τον εμβολιασμό σε παγκόσμια κλίμακα.

“Θα εκφραστεί για το ζήτημα αύριο (σήμερα Πέμπτη) και ενδέχεται να μιλήσει για τα επιπρόσθετα μέτρα που θα λάβουν οι ΗΠΑ προκειμένου να βοηθήσουν να δοθούν περισσότερες δόσεις σε φτωχές χώρες”, ανέφερε σε δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους ο Αμερικανός σύμβουλος εθνικής ασφαλείας, Τζέικ Σάλιβαν.

Κατά δημοσιεύματα σε αμερικανικά ΜΜΕ, ο Τζο Μπάιντεν πρόκειται να ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα αγοράσει 500 εκ. δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 που παράγει η αμερικανογερμανική κοινοπραξία Pfizer/BioNTech για να τις δωρίσει σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, 200 εκ. δόσεις θα διανεμηθούν φέτος και οι υπόλοιπες 300 εκ. το 2022.

Οι ΗΠΑ έχουν επικριθεί διότι καθυστερούν να μοιραστούν το πλεόνασμα εμβολίων που διαθέτουν με τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Λευκός Οίκος μολαταύτα θέλει να δείξει πως βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 3,75 εκ. ανθρώπους στον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 600.000 στις ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.