ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ε.Μακρόν: «Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού πρέπει να τεθεί σε ισχύ μέχρι το τέλος του χρόνου»

«Πιστεύετε ότι με κάνει χαρούμενο να εφαρμόσω αυτή τη μεταρρύθμιση; Όχι!» δήλωσε μεταξύ άλλων

Ε.Μακρόν: «Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού πρέπει να τεθεί σε ισχύ μέχρι το τέλος του χρόνου»

Τη στιγμή που η κατάσταση στη Γαλλία είναι έκρυθμη με επεισόδια να σημειώνονται σε πόλεις της χώρας  εξαιτίας του νέου νομοσχεδίου για το συνταξιοδοτικό, το οποίο πέρασε χωρίς ψηφοφορία ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν φαίνεται να επιμένει στην απόφαση του.

«Αυτό το κείμενο θα συνεχίσει το δημοκρατικό του μονοπάτι», τονίζει ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους των δικτύων «France 2» και «TF1».

Δείτε βίντεο

Σε μία προσπάθεια να ηρεμήσει το ήδη τεταμένο κλίμα στη Γαλλία , ο Μακρόν  επιχειρεί με την συνέντευξή του να πείσει τους συμπολίτες του για το συνταξιοδοτικό του «όραμα»: ότι θα πρέπει να αυξηθεί το όριο ηλικίας από τα 62 στα 64.

Ο Γάλλος πρόεδρος κατάφερε έστω και οριακά να επιβιώσει πολιτικά- για εννέα ψήφους – καθώς καταψηφίστηκαν οι δύο προτάσεις μομφής σε βάρος της κυβέρνησής του.

«Πιστεύετε ότι με κάνει χαρούμενο να εφαρμόσω αυτή τη μεταρρύθμιση; Όχι!», παραδέχτηκε ο πρόεδρος της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας.

Για τον Μακρόν, η αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος είναι «απαραίτητη». «Αυτή η μεταρρύθμιση δεν είναι πολυτέλεια, δεν είναι ευχαρίστηση, είναι ανάγκη», υποστήριξε.

O ένοικος των Ηλυσίων εξέφρασε για μία ακόμη φορά την «εμπιστοσύνη» του στην πρωθυπουργό της χώρας, Ελιζαμπέτ Μπορν επισημαίνοντας ότι «χαιρετίζει την ευθύνη που ανέλαβε με την ενεργοποίηση του άρθρου 49 παράγραφος 3 παρακάμπτοντας την ψηφοφορία στη γαλλική Εθνοσυνέλευση».

«Δεν έχουμε δικαίωμα στην αδράνεια» υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος. Ο ίδιος ζήτησε επίσης μία «ειδική συνεισφορά» από τις «μεγάλες εταιρείες» που αποκομίζουν τα μεγαλύτερα κέρδη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.