ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ ζητά η Λιθουανία εάν ο Γ.Πριγκόζιν πάει στη Λευκορωσία

Τα μέτρα ασφαλείας για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους δεν θα αλλάξουν μετά τα πρόσφατα γεγονότα στη Ρωσία

Ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ ζητά η Λιθουανία εάν ο Γ.Πριγκόζιν πάει στη Λευκορωσία

Να ενισχύσει το ΝΑΤΟ την ανατολική του πτέρυγα, εάν φτάσει στην Λευκορωσία ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο αρχηγός της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner, ζητά ο πρόεδρος της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα.

Ο ηγέτης της βαλτικής χώρας, η οποία συνορεύει με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία και θα φιλοξενήσει τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο, έκανε τις δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας της Λιθουανίας που είχε ως θέμα την ανταρσία της Wagner κατά του Κρεμλίνου.

Αφότου ο Πριγκόζιν διέταξε τα στρατεύματά του να αποσυρθούν από το Ροστόφ το Σάββατο, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι ο αρχηγός της Wagner θα εγκαταλείψει τη Ρωσία για τη Λευκορωσία και ότι δεν θα αντιμετωπίσει καμία δίωξη.

«Εάν ο Πριγκόζιν ή ένα μέρος της ομάδας Wagner βρεθεί στη Λευκορωσία χωρίς καθορισμένα σχέδια ή προθέσεις, αυτό σημαίνει απλά ότι θα πρέπει να ενισχύσουμε περαιτέρω την ασφάλεια των ανατολικών μας συνόρων», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γκιτάνας Ναουσέντα.

«Δεν μιλώ μόνο για τη Λιθουανία σήμερα, αλλά αναμφίβολα για το ΝΑΤΟ συνολικά», πρόσθεσε.

Ο Ναουσέντα διευκρίνισε ακόμη ότι η Λιθουανία θα διαθέσει περισσότερους πόρους στις υπηρεσίες πληροφοριών για την αξιολόγηση των πολιτικών πτυχών και πτυχών της ασφάλειας της Λευκορωσίας.

Δήλωσε επίσης ότι τα μέτρα ασφαλείας για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ δεν χρειάζεται να αλλάξουν μετά τα πρόσφατα γεγονότα στη Ρωσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ναουσέντα δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά την ένοπλη ανταρσία της Wagner, πιθανότατα θα αντιμετωπίσει ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες. Πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.