ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Φινλανδια: Η Σάνα Μάριν παραιτήθηκε από την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών μετά την ήττα στις εκλογές

«Θα ξεκινήσω τη δουλειά μου ως βουλευτής την ερχόμενη εβδομάδα» σχολίασε η Σάνα Μάριν

Φινλανδια: Η Σάνα Μάριν παραιτήθηκε από την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών μετά την ήττα στις εκλογές

Την παραίτησή της από την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Φινλανδίας ανακοίνωσε την Τετάρτη η Σάνα Μάριν, μετά την ήττα στις εκλογές της Κυριακής.

Η απερχόμενη πρωθυπουργός της χώρας σημείωσε ότι θα παραμείνει βουλευτής, ενώ τόνισε ότι δεν θεωρεί πιθανό να αναλάβει κάποιο υπουργικό χαρτοφυλάκιο στον υπό διαμόρφωση κυβερνητικό συνασπισμό.

Παράλληλα, με δεδομένο ότι δημοσιεύματα την έχουν συνδέσει με την προεδρία της Κομισιόν στο μέλλον (όταν λήξει η θητεία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν), η ίδια ξεκαθάρισε ότι δεν έχει δεχτεί καμία πρόταση για πόστο εκτός συνόρων.

Υπενθυμίζεται ότι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα ηττήθηκε στις κάλπες της Κυριακής σε μια εκλογική αναμέτρηση που κρίθηκε σε ποσοστά μικρότερα της μονάδας.

Συγκεκριμένα, το κόμμα της τέως πρωθυπουργού ήρθε τρίτο με 19,9%, ποσοστό με το οποίο ωστόσο αύξησε τις έδρες που είχε έως τώρα στο Κοινοβούλιο. Επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο Πέτερι Oρπο, ηγέτης του κεντροδεξιού κόμματος «Εθνική Συμμαχία», το οποίο ήρθε πρώτο με 20,8%, αυξάνοντας κατά 3,6% το ποσοστό του σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.