ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γερμανία: Σήμερα η κηδεία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη γενέτειρά του Όφενμπουργκ

Η Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ - Σταϊνμάγερ, δεν θα είναι παρόντες

Γερμανία: Σήμερα η κηδεία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη γενέτειρά του Όφενμπουργκ

Κηδεύεται σήμερα στις 12 ώρα Ελλάδος, στο Όφενμπουργκ ο πρώην ισχυρός άνδρας της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με την 69χρονη τέως Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ που τον στήριξε τόσο να μην δίνει το παρών.

Το γραφείο της Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας «Bild», ανακοίνωσε ότι θα είναι παρούσα μόνο στην τελετή που θα γίνει στη μνήμη του στο Βερολίνο, στις 22 Ιανουαρίου αλλά όχι στην κηδεία του.

Εκτός από τον «Πράσινο» πρωθυπουργό της Βάδης-Βυρτεμβέργης, Βίνφριντ Κρέτσμαν, ο ομοσπονδιακός πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Φρίντριχ Μερτς και η κόρη του εκλιπόντα Σόιμπλε, διευθύντρια προγράμματος του γερμανικού κρατικού δικτύου ARD, Κριστόν Στρομπλ, θα εκφωνήσουν επικήδειο λόγο αποχαιρετώντας το πρωτοκλασάτο στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών.

Ο Σόιμπλε απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών, ύστερα από μακρά μάχη με τον καρκίνο, την οποία κρατούσε ως επτασφράγιστο μυστικό.

Στον σημερινό συγκινητικό αποχαιρετισμό ενός εκ των πιο σημαντικών πολιτικών στη γερμανική μεταπολεμική ιστορία, δεν θα παραστεί ούτε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος, Φρανκ Βάλτερ-Στάινμαγιερ.

Ωστόσο, η πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδιακής βουλής «Bundestag» Μπέρμπελ Μπας αναμένεται να ταξιδέψει στο Όφενμπουργκ για την κηδεία του Σόιμπλε.

Επιπλέον, όσοι πολίτες επιθυμούν, θα μπορούν επίσης να αποτίσουν φόρο τιμής στον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, η Μέρκελ έχει ήδη επικοινωνήσει με τη χήρα του Σόιμπλε για να της εκφράσει τα συλλυπητήριά της.

Το γραφείο της Μέρκελ ανακοίνωσε χθες: «Οι σκέψεις μας θα συνοδεύουν την οικογένεια Σόιμπλε στην κηδεία στο Όφενμπουργκ».

Πάντως, γεγονός είναι ότι, η οικογένεια Σόιμπλε δεν είχε στείλει πρόσκληση σε κανέναν, ούτε στην Άνγκελα Μέρκελ αλλά και ούτε στον Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ για την σημερινή κηδεία.

Ο επικήδειος του επικεφαλής του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών, Φρίντριχ Μερτς αναμένεται με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, όπως σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα.

Στις 22 Ιανουαρίου, εκτός από την τελετή στη μνήμη του Σόιμπλε που θα γίνει στη Bundestag, έχει προγραμματιστεί και επιμνημόσυνη δέηση σε εκκλησία της γερμανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, κορυφαίοι πολιτικοί θα βρίσκονται σήμερα στο πλευρό της οικογένειας Σόιμπλε στο Όφενμπουργκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτοί είναι ο πρώην ομοσπονδιακός πρόεδρος Κριστιάν Βουλφ, ο γενικός γραμματέας του CDU, Κάρστεν Λίνερμαν, ο πρώην υπουργός Υγείας της Γερμανίας, στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών, Γενς Σπαν, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Σοσιαλδημοκράτισσα Νάνσι Φέζερ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.