ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

Η Κίνα βάζει «στοπ» στις ΗΠΑ για αποκλεισμό της Ρωσίας από τους G-20

«Η Ρωσία είναι σημαντική χώρα»

Η Κίνα βάζει «στοπ» στις ΗΠΑ για αποκλεισμό της Ρωσίας από τους G-20

Η Κίνα τάχθηκε σήμερα κατά του αποκλεισμού της Ρωσίας από την επόμενη σύνοδο της G20, κάτι που θέλουν οι ΗΠΑ για να εκπληρώσουν τον στόχο τους που είναι η διεθνή απομόνωση της Ρωσίας.

“Η Ρωσία είναι μια σημαντική χώρα μέλος (της G20), κανένα μέλος δεν έχει δικαίωμα να αποκλείσει μια άλλη χώρα”, εκτίμησε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Ουάνγκ Ουένμπιν, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Κίνα έχει αποφύγει να καταδικάσει την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Από την πλευρά τους οι Δυτικοί ετοιμάζονται να υιοθετήσουν νέες κυρώσεις εναντίον της Μόσχας στις συνόδους του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της G7 που θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη στις Βρυξέλλες.
Ο Τζέικ Σάλιβαν σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ έκανε λόγο χθες Τρίτη για ενδεχόμενο αποκλεισμό του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν από την G20, η επόμενη σύνοδος της οποίας είναι προγραμματισμένη για τα τέλη του έτους στην Ινδονησία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της G20 θα έλεγα απλώς αυτό: πιστεύουμε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν να μην συμβαίνει τίποτα στους διεθνείς θεσμούς και απέναντι στη διεθνή κοινότητα”, τόνισε ο Σάλιβαν. “Όμως αναφορικά με συγκεκριμένους θεσμούς και συγκεκριμένες αποφάσεις θέλουμε να διαβουλευθούμε με τους συμμάχους μας σε αυτούς προτού αποφανθούμε”, πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.