ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: Ο βουλευτής Τ.Μπάουμαν ενεργοποίησε τον συναγερμό πυρκαγιάς στο Καπιτώλιο για να καθυστερήσει ψηφοφορία

Ο ψεύτικος συναγερμός πυρκαγιάς θεωρείται πλημμέλημα στην Περιφέρεια της Κολούμπια και τιμωρείται με φυλάκιση έως και 6 μηνών

ΗΠΑ: Ο βουλευτής Τ.Μπάουμαν ενεργοποίησε τον συναγερμό πυρκαγιάς στο Καπιτώλιο για να καθυστερήσει ψηφοφορία

Ο Δημοκρατικός βουλευτής της Νέας Υόρκης Τζαμάλ Μπάουμαν, κατηγορείται ότι χθες Σάββατο (30/9), έθεσε σε λειτουργία τον συναγερμό πυρκαγιάς στο κτίριο του Καπιτωλίου πριν από την ψηφοφορία για την χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγορούν τον Μπάουμαν ότι σκόπιμα προσπάθησε να σαμποτάρει την ψηφοφορία, ξεκινώντας έρευνα για το περιστατικό και προετοιμάζοντας νομοθεσία για την αποβολή του από τη Βουλή.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν ΜακΚάρθι ζήτησε να τιμωρηθεί ο Δημοκρατικός βουλευτής, συγκρίνοντάς τον μάλιστα με τους ταραχοποιούς της 6ης Ιανουαρίου που επιτέθηκαν στο Καπιτώλιο.

Το γραφείο του Μπάουμαν αναγνώρισε ότι τράβηξε τον συναγερμό, αλλά δήλωσε ότι δεν έγινε επίτηδες.

«Ο κ.Μπάουμαν δεν συνειδητοποίησε ότι θα ενεργοποιούσε συναγερμό κτιρίου καθώς εκείνη την ώρα πήγαινε σε μια επείγουσα ψηφοφορία. Ο βουλευτής λυπάται για οποιαδήποτε σύγχυση», τόνισε σε δήλωσή της η εκρπόσωπός του.

Ο Μπάουμαν επέμεινε στους δημοσιογράφους στη συνέχεια ότι τράβηξε τη λαβή του συναγερμού – επειδή νόμιζε ότι θα άνοιγε την πόρτα.

Ο συναγερμός σήμανε στο κτίριο γραφείων «Cannon», την ώρα που οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούσαν να ξεκινήσουν την ψηφοφορία για την έκτακτη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους, τουλάχιστον για 45 ημέρες ακόμη. Οι Δημοκρατικοί φάνηκαν να προσπαθούν να καθυστερήσουν την έναρξη της ψηφοφορίας, μιας και πολλοί παραπονέθηκαν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούσαν να ψηφίσουν πριν προλάβουν οι Δημοκρατικοί να διαβάσουν το νομοσχέδιο.

Τελικά, η ψηφοφορία ξεκίνησε δυόμιση ώρες μετά την προγραμματισμένη έναρξη της και οι Δημοκρατικοί ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ του νομοσχεδίου, για τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, στέλνοντάς το στη Γερουσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ψεύτικος συναγερμός πυρκαγιάς θεωρείται πλημμέλημα στην Περιφέρεια της Κολούμπια και τιμωρείται με φυλάκιση έως και έξι μηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.