ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιταλία: «Να αποκαλείτε την Τ.Μελόνι “κύριο πρωθυπουργό”», λέει ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης

Ένα μέρος των αναλυτών υπέθεσε ότι θα μπορούσε να πρόκειται για "fake news"

Ιταλία: «Να αποκαλείτε την Τ.Μελόνι “κύριο πρωθυπουργό”», λέει ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης

Γραπτή οδηγία του γενικού γραμματέα της Ιταλικής προεδρίας που λέει ότι στα επίσημα έγγραφα η Τζόρτζια Μελόνι θα πρέπει να αποκαλείται, στο εξής, «ο κύριος πρωθυπουργός».

Η σύσταση αυτή προκάλεσε έκπληξη και ποικίλα σχόλια στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ένα μέρος των αναλυτών υπέθεσε ότι θα μπορούσε να πρόκειται για “fake news“.

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες, πάντως, το γραφείο τύπου της Ιταλίδας πρωθυπουργού έστειλε ανακοινώσεις στις οποίες γινόταν αναφορά στον «πρωθυπουργό Μελόνι».

Σημειώνεται ότι το συνδικάτο των δημοσιογράφων της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, σε ανακοίνωσή του, κατέστησε σαφές ότι ο κάθε δημοσιογράφος θα πρέπει, με απόλυτη ελευθερία, να συνεχίσει να επιλέγει αν θέλει να αναφέρεται στην Μελόνι ως “την πρωθυπουργό ” ή “τον πρωθυπουργό” της Ιταλίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τελικά, ο Ντεοντάτο αποσαφήνισε ότι η επιθυμία της Μελόνι είναι να την αποκαλούν: “ο Ιταλός πρωθυπουργός” και όχι όπως θα προέβλεπε το πρωτόκολλο “ο κύριος Ιταλός πρωθυπουργός”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.