Λίντσεϊ Γκράχαμ: «Την επόμενη φορά που θα πλησιάσουν ρωσικά μαχητικά σε δικό μας εναέριο μέσο θα τα καταρρίψουμε»!

Ο Αμερικανός γερουσιαστής προτείνει στην στρατιωτική ηγεσία να ανοίξει «την πόρτα του φρενοκομείου»

Λίντσεϊ Γκράχαμ: «Την επόμενη φορά που θα πλησιάσουν ρωσικά μαχητικά σε δικό μας εναέριο μέσο θα τα καταρρίψουμε»!

O Αμερικανός γερουσιαστής, Λίντσεϊ Γκράχαμ, αναφορικά με την κατάρριψη του αμερικανικού drone MQ-9 Reaper από ρωσικά μαχητικά Su-27, δήλωσε ότι «έπρεπε να είχαν καταρριφθεί»!

Σχολιάζοντας την κατάρριψη του αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους  πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα ο Γκράχαμ πρότεινε την κατάρριψη οποιουδήποτε ρωσικού αεροσκάφους πλησιάζει ένα αμερικανικό μέσο πάνω από διεθνή ύδατα.

«Λοιπόν, θα πρέπει να τους ζητήσουμε τον λόγο και να πούμε ότι, “Αν ποτέ πλησιάσετε ένα άλλο αμερικανικό μέσο που πετά σε διεθνή ύδατα, το αεροπλάνο σας θα καταρριφθεί”», δήλωσε ο Graham.

«Τι θα έκανε ο Ρόναλντ Ρίγκαν αυτή την στιγμή; Θα άρχιζε να καταρρίπτει ρωσικά αεροπλάνα εάν απειλούσαν τα περιουσιακά μας στοιχεία», πρόσθεσε.

«Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι σε πολλαπλά μέτωπα, βρισκόμαστε σε μια επικίνδυνη κατάσταση», συνέχισε, τονίζοντας: «Η αδυναμία δημιουργεί πρόκληση».

Ο Γκράχαμ είναι ο ίδιος γερουσιαστής ο οποίος είχε ζητήσει από τους Ρώσους τον Μάρτιο του 2022 να σκοτώσουν τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν.

«Δεν υπάρχει ένας Βρούτος στην Ρωσία; Ένας ποιο επιτυχημένος συνταγματάρχης Stauffenberg στον ρωσικό Στρατό;» είχε γράψει στο Twitter στις 4 Μαρτίου του 2022 λίγες ημέρες μετά την έναρξη της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία.

Ο Βρούτος ήταν ο θετός γιος του Ιούλιου Καίσαρα ο οποίος και τον δολοφόνησε, ενώ ο Claus von Stauffenberg ήταν ο Γερμανός αξιωματικός που επιχείρησε χωρίς επιτυχία να δολοφονήσει τον Αδόλφο Χίτλερ.

Ο Γκράχαμ μάλιστα απαίτησε και από την Κίνα να μην δώσει όπλα στην Ρωσία.

Ακόμα και το αμερικανικό Insider σχολιάζει τις απόψεις του Γκράχαμ, περί δολοφονίας ενός ξένου ηγέτη ή κατάρριψης ξένων μαχητικών, «ότι θα οδηγούσαν σε κλιμάκωση των εχθροπραξιών με την Ρωσία», με άλλα λόγια θα οδηγούσαν σε πυρηνικό πόλεμο.

Στην δεκατία του ’80 για όσους θυμούνται αυτό αποκαλούνταν «άνοιγμα της πόρτας του φρενοκομείου».

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο Αμερικανός γερουσιαστής δεν φαίνεται να ανησυχεί από το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου που θα είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή όχι μόνο των ΗΠΑ αλλά και ολόκληρου του πλανήτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.