ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο Μ.Τζόνσον δεν στηρίζει κανέναν από τους υποψήφιους αντικαταστάτες

Δεν σχεδιάζει να επιβάλει έκτακτο φόρο στα κέρδη των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρισμού πριν αποχωρήσει

Ο Μ.Τζόνσον δεν στηρίζει κανέναν από τους υποψήφιους αντικαταστάτες

Ο Μ.Τζόνσον δεν στηρίζει κανέναν από τους υποψήφιους που βρίσκονται στην κούρσα για τη διαδοχή του  τονίζοντας πως δεν θέλει να πλήξει τις πιθανότητές τους.

Σε έντεκα ανήλθε ο αριθμός των υποψηφίων που επιδιώκουν να διαδεχτούν τον απερχόμενο πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον με τους πολιτικούς αναλυτές να επισημαίνουν ότι τα δύο φαβορί είναι η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ.

«Δεν θα ήθελα να πλήξω τις πιθανότητες κάποιου προσφέροντας τη στήριξή μου» ανέφερε ο Μπόρις Τζόνσον στην πρώτη εμφάνισή του στους δημοσιογράφους από την περασμένη εβδομάδα που ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπός του δήλωσε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο Τζόνσον δεν σχεδιάζει να επιβάλει έκτακτο φόρο στα κέρδη των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρισμού πριν αποχωρήσει από τη θέση του πρωθυπουργού.

Ερωτηθείς εάν ο έκτακτος φόρος που εισάγεται για τους παραγωγούς πετρελαίου και αερίου θα επεκταθεί στις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρισμού, ο εκπρόσωπος δήλωσε: «Δεν θα επιδιώξουμε να ορίσουμε νέες πολιτικές ή σημαντικές δημοσιονομικές αποφάσεις. Άρα δεν υπάρχουν σχέδια για κάτι τέτοιο».

«Θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε το μέγεθος των κερδών και να εξετάζουμε τα κατάλληλα βήματα αλλά δεν υπάρχουν σχέδια να εισαχθεί ή να επεκταθεί αυτό σε εκείνη την ομάδα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Την ώρα που ο Μπόρις Τζόνσον ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ανακοινώσει τον υποψήφιο που θα στηρίξει για την ηγεσία των Τόρις, τα βρετανικά ΜΜΕ θεωρούν ότι το debate για την αρχηγία των Συντηρητικών θα διεξαχθεί πιθανότατα στις 12 Ιουλίου.

Οι κανόνες για την εκλογική διαδικασία θα καθοριστούν αργότερα σήμερα με στόχο να βρεθεί ένας διάδοχος του Τζόνσον έως τον Σεπτέμβριο.

Την δεκάδα συμπληρώνουν το φαβορί και μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ, ο διάδοχός του Ναντίμ Ζαχάουι, ο δύο πρώην υπουργοί Υγείας Τζέρεμι Χαντ και Σάτζιντ Τζάβιντ, η υπουργός Εμπορίου Πένι Μόρντοντ, όπως επίσης οι Γκραντ Σαπς, Σουέλα Μπράβερμαν, Κέμι Μπάντενοχ και Τομ Τουγκεντάτ.

Ειδικότερα, σήμερα θα συνεδριάσει η περίφημη «Επιτροπή 1922» των Συντηρητικών για να καθορίσει τις εσωκομματικές διαδικασίες, τους όρους, τις λεπτομέρειες και το χρονοδιάγραμμα της κούρσας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα αποφανθεί, δηλαδή, για το αν τελικά ο Μπόρις Τζόνσον μπορεί να παραμείνει στην εξουσία μέχρι τον Οκτώβριο, όπως ο ίδιος επιθυμεί, ή αν τελικά θα υπάρξει υπηρεσιακός πρωθυπουργός όπως ζητάνε πολλοί ή αν ακόμη η διαδικασία προχωρήσει γρήγορα όπως είχε γίνει το καλοκαίρι του 2019 στην περίπτωση της Τερέζας Μέι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.