ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημογραφικό: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνισμού και ουδείς ασχολείται σοβαρά με αυτό. Δεν υπάρχει ελπίδα...

Ο Ρ.Σούνακ δεν άντεξε άλλο: Προκήρυξε πρόωρες εκλογές – Τον «κατάπιε» η Ουκρανία

«Δεν θα αφήσω ποτέ τον λαό της Βρετανίας να περάσει ανυπεράσπιστος τις σκοτεινότερες μέρες της ιστορίας του» είπε ο Ρ.Σούνακ

Ο Ρ.Σούνακ δεν άντεξε άλλο: Προκήρυξε πρόωρες εκλογές – Τον «κατάπιε» η Ουκρανία

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση 18:48) Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ προκήρυξε σήμερα το απόγευμα πρόωρες εκλογές για την 4η Ιουλίου καθώς ομολόγησε έμμεσα ότι το ουκρανικό έφερε την ενεργειακή κρίση και αυτή η κρίση έφερε σε αποδομή την βρετανική οικονομία.

Να σημειώσουμε ότι η βρετανική οικονομία πήγαινε «καλπάζοντας» μετά το Brexit καθώς παρά τα όσα αναφέρθηκαν για τον ενεργειακό τομέα, η Βρετανία είναι ανεξάρτητη καθώς έχει τεράστια αποθέματα υδρογονανθράκων στην Βόρεια Θάλασσα.

Και αν αυτά συμβαίνουν στην Βρετανία τότε η πραγματικότητα σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ιταλία ή η Ολλανδία που “κρέμμονται” ενεργειακά από εισαγωγές έχουν πρόβλημα “επί δέκα”.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «δεν θα αφήσει ποτέ τον λαό της Βρετανίας να περάσει ανυπεράσπιστος τις σκοτεινότερες μέρες της ιστορίας του».

Ο Ρίσι Σούνακ έκανε αναφορές στον πόλεμο στην Ουκρανία με άμεση σύνδεση στην οικονομία της Βρετανίας.

«Η οικονομία μας αναπτύσσεται ταχύτερα από άλλες χώρες», είπε χαρακτηριστικά λέγοντας πως το πλάνο που εισηγήθηκε και εφάρμοσε λειτουργεί.

«Είναι εύκολο να ξεχνάμε από πού βγήκαμε» πρόσθεσε αναφερόμενος στην πανδημία και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι Βρετανοί τα τελευταία χρόνια. «Όταν βγήκαμε από την πανδημία, πέσαμε στον πληθωρισμό» συμπλήρωσε, προτάσσοντας πως «όσα έκανε, αποδίδουν».

«Το ερώτημα είναι πλέον, πώς και ποιον εμπιστεύεστε να συνεχίσει» είπε προκηρύσσοντας εκλογές στις 4 Ιουλίου στη Βρετανία, λέγοντας πως ζήτησε από τον Βασιλιά Κάρολο τη διάλυση του Κοινοβουλίου.

Δείτε τις ανακοινώσεις:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας και επικεφαλής των Τόρις, Ρίσι Σούνακ, είχε υποστηρίξει το δεύτερο εξάμηνο του 2024 θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές στη Βρετανία, μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο και απαντώντας σε επανειλημμένες ερωτήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.