ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Οργή στο Κίεβο με Μ.Ομπάμα: «Ο πληθυσμός της Κριμαίας είναι Ρώσοι – Τα όπλα που δίνουμε καταλήγουν σε τρομοκράτες»

«Παραδέξου τα λάθη σου και σταμάτα να βρίσκεις δικαιολογίες», απαντά σύμβουλος του Β.Ζελένσκι στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ

Οργή στο Κίεβο με Μ.Ομπάμα: «Ο πληθυσμός της Κριμαίας είναι Ρώσοι – Τα όπλα που δίνουμε καταλήγουν σε τρομοκράτες»

Την οργή του Κιέβου προκάλεσαν οι δηλώσεις που έκανε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα όσα έγιναν στην Κριμαία το 2014 και υποστήριξε ότι η περιοχή είναι ρωσική. 

Ειδικότερα, όπως είπε, στην Ουκρανία, «υπήρχε μια μεγάλη ομάδα πολιτικών που υποστήριζαν πραγματικά την ιδέα της ανάπτυξης σχέσεων καλής γειτονίας με τη Ρωσία. Και πρακτικά ολόκληρος ο πληθυσμός της Κριμαίας ήθελε να γίνει μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αυτό δεν είναι μυστικό για κανέναν».

«Υπάρχει λόγος για τον οποίο δεν υπήρξε ένοπλη εισβολή στην Κριμαία: επειδή η Κριμαία ήταν γεμάτη από πολλούς Ρωσόφωνους και υπήρχε κάποια συμπάθεια στην άποψη ότι η Ρωσία εκπροσωπούσε τα συμφέροντά της», πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Προκαλέσαμε τον Πούτιν με τα εργαλεία που είχαμε εκείνη την εποχή», συνέχισε.

Σε ό,τι αφορά τα όπλα της Δύσης που δίνονται στην Ουκρανία ο Μ.Ομπάμα είπε: «Αξιολογούμε την απειλή ως πολύ, πολύ επείγουσα.
Έχουμε πει στο παρελθόν ότι τα όπλα που παρέχονται στην Ουκρανία πωλούνται ήδη σε διάφορες εγκληματικές ομάδες.

Στην Ουκρανία δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα logistics, ούτε την ασφάλεια, ούτε την ασφαλή διέλευση των παρεχόμενων όπλων.
Όλα αυτά, όπως σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μ.Νετανιάχου, εγκυμονούν, πράγματι, απειλές για την περιφερειακή και, στο ευρύτερο πλαίσιο, για την παγκόσμια ασφάλεια».

Οι δηλώσεις του πρώην προέδρου των ΗΠΑ δεν πέρασαν απαρατήρητες από το Κίεβο, με τον σύμβουλο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι Μιχαίλο Ποντόλιακ να υποστηρίζει:

«Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μ.Ομπάμα θα πρέπει να αρχίσει να παραδέχεται κρίσιμα λάθη στην πολιτική της κυβέρνησής του για τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της παράνομης προσάρτησης της Κριμαίας το 2014 από τη Μόσχα. Το σημερινό ρωσικό καθεστώς […] είναι μια κραυγαλέα αντανάκλαση μιας συγκεκριμένης προπολεμικής δυτικής πολιτικής».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.